Trócsányi: Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását

2017. október 20. 18:40

Trócsányi László igazságügyi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy el kell kerülni a kettős mérce kialakulását, azt, hogy az Európai Unióban másképpen ítéljék meg a közép-európai országokat, mint a nyugat-európaiakat.

2017. október 20. 18:40

Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását – hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi  miniszter a lengyel hivatali partnerével pénteken Varsóban folytatott megbeszéléséről nyilatkozva.

Trócsányi László Az alkotmányozás dilemmái – Alkotmányos identitás és európai integráció című kötete lengyel fordításának varsói bemutatója után elmondta: a bemutatón részt vevő Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszterrel a nap folyamán megbeszélték a jogállamisági mechanizmus kérdését, „miután ez mindkét országot érintheti, illetve érinti”.

Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy el kell kerülni a kettős mérce kialakulását, azt, hogy az Európai Unióban másképpen ítéljék meg a közép-európai országokat, mint a nyugat-európaiakat. Zbigniew Ziobróval egyetértettek abban is, hogy az európai értékek közösek, „nincs közép-európai és nyugat-európai érték”– mondta Trócsányi László.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. október 21. 08:57
Trócsányi is jó.
áfonya
2017. október 21. 07:19
Eus vastagkolbász láncból keleti blokknak... https://kephost.com/image/BdfN
áfonya
2017. október 21. 07:17
Kettős mérce : Érdekes ezt az eu nem vizsgálta ,pedig lett volna össze hasonlítás nem létező "látni való" ,,például a vizsgáló bizottság sérót fazont igazíthatott volna a nem létező wellnesben , vagy a nem létező kormány negyed közepébe beülhetett volna ,vagy a nem létező hídalatt elsétálhatott volna, vagy a nem létező löszbe fúrt alagút alatt felült volna a kisvasútra,,, megállapíthatta volna hogy a Felcsúti kisvasút vagy löszben futó kisvasút zötyögősebb. Szóval az mszp-szdsz nagy alkotására az eus bizottság nem volt kíváncsi ,pedig megérne egy dicséretet. Eus bizottságot ide kellett volna vezetni , gyurcsánytól kérdezzék már meg kinek minek készült miért 40 millióba a 40 cm kilátó. Például a nem létező kormánynegyed közepébe egy fotőjt tenni vizsgáló bizottságot rá ültetni ,,, megkérdezni ugye csodálatosra sikerült az építmény ,,,hát én ezt megtettem volna ,megérte volna.
madarasi.abel
2017. október 20. 19:53
ez a köcsög (non PC megfogalmazás) ne vegye szájára az "érték" szót. Amit már rég tudjuk, a takonygerincűeknek nincsenek értékei, csak érdekei. Mondanám, hogy szégyellje magát, de egy ilyen féregnek minek? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!