Magyar-román: fellebbez az MLSZ

2013. január 09. 10:02

A hivatalos határozat érkezését követően benyújtja fellebbezését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét.

2013. január 09. 10:02

Az MLSZ honlapjának híre szerint a szervezet álláspontja az, hogy túlzottnak és igazságtalannak tűnik, miszerint a csapatnak egy barátságos meccsén történt eset miatt egy sorsdöntő, a legrangosabb nemzetközi sorozatba illeszkedő mérkőzésen kell letöltenie a kirótt büntetést.

A FIFA fegyelmi bizottsága azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget, mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak.

Az MLSZ sajnálatosnak tartja, hogy egy szélsőséges csoport a viselkedésével ilyen helyzetbe sodorta a válogatottat és szurkolóit. A szövetség kiemelte, hogy a diszkriminatív viselkedéstől már korábban több formában is elhatárolódott, s az Izrael elleni találkozón történtek miatt már levélben kért elnézést Izrael budapesti nagykövetétől és az Izraeli Labdarúgó Szövetségtől.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2013. január 10. 08:43
Ki volt az a kedves úri ember aki ősszehozta az izraeli meccset, tudhatta, hogy mi lesz, szerintem öt kellene eltiltani.
narancs albi
2013. január 09. 18:16
Ha nem jutunk ki, akkor az azt jelenti hogy a focira kidobott milliardok a semmire mentek el !!! Ezert logni fogsz, Orsos !!!
Next adósság
2013. január 09. 14:57
Azért megnéztem volna egy Románia- Cigányia válogatott mérközést miután leszurták a román játékost, és Bukarestben lett volna a visszavágó. Hümm!
Thor911
2013. január 09. 13:42
Egyébként tényleg primitíven egyszerű a kérdés a tisztelt hőbőrgő tömeghez! Akik zsidóztak, cigányoztak stb, azokat ugye örökre eltiltották a focimeccsek látogatásától és már éppen eljárás folyik ellenük?? Ha nem akkor ugyan mi jogon kérik számon hogy megbüntettek minket?? Volt zsidózás? Volt! Volt cigányozás? Volt! Volt ennek bármi következménye nálunk? NEM!! Akkor ezek szerint nálunk ezt lehet!! Tőlünk nyugatra meg úgy gondolják hogy fejezzük be a szófosást abban hogy "mi nem engedjük az antiszemitizmust" ha egyszer igenis engedjük!! Sőt! Vona még tüntetést is szervez a védelmükben!! Mert ugye ez az ő szavazótábora...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!