Schiff András: Csőcselék dirigál Magyarországon

2011. január 16. 15:33

A zongoraművész azt mondta egy német lapnak: nem játszik többé Magyarországon, ahol nemkívánatos személy lett.

2011. január 16. 15:33

Csak bátorság! címmel közölt interjút vasárnap Schiff Andrással a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. A zongoraművész azt mondta, nem játszik többé Magyarországon, ahol nemkívánatos személy lett. A konzervatív német hetilapnak nyilatkozó zongoraművész sajnálattal állapítja meg, hogy a médiatörvény kapcsán „nagyon kevés bátor hang hallatszik ma Magyarországon, ott erős apátia uralkodik. A másik oldal, a szélsőjobb viszont nagyon hangos és agresszív, elsősorban a névtelen internetes blogokon keresztül”.

A német hetilap munkatársa felidézte Bayer Zsolt januári cikkét, amelyben a Magyar Hírlap publicistája egyebek között azt írta, hogy 1919-ben nem gyilkoltak meg elég baloldalit, és Schiffet név szerint is említette más zsidókkal együtt (Cohen, Cohn-Bendit, Schiff). Erre reagálva a zongoraművész kijelentette: „Abszolút nemkívánatos személy lettem Magyarországon. Nem hiszem, hogy valaha is újra fel fogok lépni Magyarországon, vagy akárcsak beutazom az országba. Elvégre nem vagyok hős”. Schiff leszögezte: „Bayer egyike azon keveseknek, akik nem névtelenül írogatnak. Ő egy megvadult fasiszta, ha nem magyarul írná a cikkeit, már világraszóló botrány lett volna belőlük. Bizonyos vagyok benne, hogy nem lesz baja ebből. A bizottság öt Fidesz-tagból áll, elnöke, Szalai Annamária korábban pornóújságot adott ki. Ők öten döntik el, ki a barát és ki az ellenség”.

Arra a fölvetésre, úgy gondolja-e, hogy ha többen értenének magyarul a világon, akkor már régóta nagy felháborodás tört volna ki, Schiff András igenlő választ adott. „A magyar szinte olyan, mint egy titkos nyelv, nagyon kevesen értik. Ez a szerencséje ennek a csőcseléknek, amely most dirigál.”

Összesen 367 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. március 23. 01:20
Zsidó vircsaft.
picur3ka
2011. január 22. 23:34
"Ez a szerencséje ennek a csőcseléknek, amely most dirigál.” A heberul varattyoloknak meg meg inkabb. Kedves Andras, loje fejbe magat, ez a legjobb tanacs amit adhatok a jelenlegi tunetei mellett.
tevevanegypupu
2011. január 22. 22:54
Szinte gyerekkoruk ota figyelem oket: Schiffet, Rankit meg Kocsist. Zsenialis mindegyik, de Schiff soha nem lehetett teljesen rendben, biztos, hogy valamifele idegbetegsege van. Hogy igy latja Magyarorszagot es igy ir a mediatorvenyrol, meg egyaltalan a magyarokrol, az bizonyitja, hogy valamifele serulest, sertest hordoz magaban. Hogy jogos-e azt nem lehet tudni, mindenesetre o ugy erzi. Pedig hogy ilyen muvesz lehetett, azt a Magyarorszagon folytatott tanulmanyainak koszonheti. Nagyon de nagyon sokat kapott a magyaroktol..Azert meg kellene gondolnia mit mond, nem nyilatkozhat csak ugy bele a vilagba, ezt egyszeruen nem engedhetne meg maganak ilyen modon. Velhetoleg szivesen latnak otthon barhol, ettol a furcsa nyilatkozattol fuggetlenul. Annak, hogy ennyire elfogult es szerencsetlenul boldogtalan, semmi koze nincs a zongorajatekahoz.
Pegero
2011. január 22. 22:13
A szívem szakad meg! De remélem maradt még Magyarországon olyan zongorista, aki szívesen játszik itthon és nem kintről pocskondiáz bennünket MAGYAROKAT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!