Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Leszámolást gyanít Hagyó volt titkárságvezetője

2010. június 14. 08:45

Az MSZP-közeli Vasárnapi Hírek keverte gyanúba a szocialisták III. kerületi elnökét, aki párton belüli leszámolást sejt az ügy mögött. Czeglédy tegnap közleményben tudatta, feljelentést tett a lap, a kiadó, a szerkesztő, az újságíró és a hamisan vádaskodó személy ellen.

2010. június 14. 08:45
Czeglédy Gergőt, a szocialisták III. kerületi elnökét, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes egykori titkárságvezetőjét is szóba hozta a Vasárnapi Hírek a Főkert-üggyel kapcsolatban. Korábban a Hír Tv Célpont című műsorában nyilatkozott Kocsis László, a vállalat volt vezetője, ahol azt állította, Hagyó és Mesterházy Ernő havi ötmillió forintot kértek tőle. A Vasárnapi Hírek információja szerint a rendőrség látókörébe került Czeglédy is, aki állítólag a pénzt kérte, a lap azonban csak nevének kezdőbetűit jelentette meg.
 
Czeglédy tegnap közleményben tudatta, feljelenti „a lapot, a kiadót, a szerkesztőt, az újságírót, valamint a hamisan vádaskodó személyt”. A szocialista politikus gyanúsnak tartja, hogy az MSZP-közeli Vasárnapi Hírek keverte gyanúba, és a hírt legelsőként a szintén szocialistákhoz közel álló atv.hu vette át. Czeglédy ebből arra következtet, párton belüli leszámolást követnek el ellene „elvtársai”.
 
A politikus 2006 és 2008 eleje között Hagyó Miklós titkárságvezetője volt. Ezután III. kerületi MSZP-elnökké választották, majd 2,5 milliós megbízási szerződéssel foglalkoztatták Hagyó „tevékenységével kapcsolatos szakpolitikai feladatok ellátására”. Dolgozott a főosztályvezető-helyettesként a környezetvédelmi és a közlekedési tárcánál és politikai tanácsadóként is, illetve összesen öt köztulajdonú vállalat felügyelőbizottságába vagy igazgatásába ülhetett be.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. június 14. 12:28
Már nem divat a szociknál, "az elvtárs segítsd a lebukottakat"??? hehe
drienovác
2010. június 14. 09:08
"2,5 milliós megbízási szerződéssel foglalkoztatták Hagyó „tevékenységével kapcsolatos szakpolitikai feladatok ellátására”." már ezt is vissza kéne fizetni, mi a francért volt akkor a hagyó? miért kapott fizetést? vagy alaklams ember, és el bírja látni a feladatát, vagy nem, akkor más kell helyette a szakpolitikai feladatok ellátására, de két naplopót is feizetni, mert ugye a kolléga úr, pardon, az elvtárs emelett még 5 igazgatóságban és még x másik testületben volt tag.....
k|M
2010. június 14. 08:58
Éberség elvtárs, éberség, a reakció mindenhová beszivárgott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!