Őrtüzek szerte a Kárpát-haza mentén

2022. november 01. 09:09

Európa legnagyobb szégyene, hogy az őshonos kisebbségek ügye rendezetlen.

2022. november 01. 09:09
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Október utolsó vasárnapján ismét csodálatos élményben volt része mindazon honfitársaimnak, akiknek még jelent valamit a haza, a nemzet, a szülőföld és az anyanyelv fogalma. Székelyföld autonómiájának a napján magyarok ezrei gyűltek össze szerte a világban, a Kárpát-hazában, hogy ismételten kinyilvánítsák igényünket a Székelyföld autonómiája iránt, és kifejezzék mély együttérzésüket székely nemzettársaik sorsa iránt. Nekem az a megtiszteltetés adatott, hogy a csopaki igaz magyarokkal gyújthattam meg a megvilágosodás lobogó máglyáját.

Nem először gyúltak az őrtüzek október utolsó vasárnapján, hogy tájékozódási pontként szolgáljanak a mindennapjainkat beborító, már-már áthatolhatatlannak tűnő sötétségben. Európa szégyene, hogy a sokszínűségre, a másság elfogadására, a más földrészek szerencsétlenebb sorsú embereinek nehézségeivel szembeni megértésére máskor oly büszke Európai Unió egyáltalán nem foglalkozik az őshonos nemzeti és nyelvi kisebbségek problémáival.

Nem volt elég a tizenegy tagállamban összegyűjtött több mint egymillió aláírás a Minority SafePack elnevezésű polgári kezdeményezés mellett, a Bizottság lesöpörte asztaláról az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak szabályozását mondván, nem érzi magát kompetensnek abban, hogy ezzel a problémával foglalkozzon. Bezzeg abban nagyon is illetékesnek gondolják magukat, miért nem akarjuk beengedni gyerekeink közé az óvodákba, iskolákba a gender- és LMBTQ-lobbi elmeháborodott aktivistáit.

Sajnos egyelőre nem áll jobban a szénája a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezésnek sem. Pedig amellett, hogy ez megalkotta a nemzeti régiók fogalmát, távlatot nyitott a régiók népeinek a közös célok megfogalmazására, segítségével a nemzeti régiók ügye s ezzel a székelység ügye visszavonhatatlanul európai üggyé vált.

A Székelyföld, a Felvidék, Katalónia vagy a Baszkföld nem a fejlődés kerékkötői, hanem Európa rejtett erőforrásai, ahogy ezt magyar testvéreink a székelyföldön megfogalmazták. Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, kompetensnek érzi-e majd magát a tekintetes bizottság, hogy a globalizmus erőinek kiszolgálása helyett a székelység és Európa többi történetileg kialakult, ám önálló állammal nem rendelkező, vagy idegen állam területén élő nemzeti közösségének égető problémáival foglalkozzék.”

Fotó: MTI/Kátai Edit

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2022. november 02. 16:28
Nekem ne mondja meg Brüsszel, hogy 18 fokos szobában töltsem a telet.
oegyg
2022. november 01. 13:03
Gajdics ékes példája annak, hogy a politikai haszonlesést lehet szakmaként űzni.. ahogy teszi nap, mint nap. Az "őshonos" szót emberre meg nem használjuk, te iskolázatlan, kubikos tajparaszt csizmájára száradt kutyaszarmaradvány.
foldizs
2022. november 01. 11:38
Aki nem ismeri az "őshonos" szó jelentését, nem kéne ilyen agymenéseket írnia...
Isten jobb keze
2022. november 01. 11:08
Az EU-nak a legkisebb gondja is sokkal nagyobb annál, mint sem a fent emlitett magyar kisebbséggel foglalkozzon! Helyette meg teszi ezt a magyar kormány! Sok esetben a magyar kskisság kárára, hogy szinte számolatlanúl küldi ki a befizetett adó forintokat támogatásképpen, egy némelyikük szavazni is tud! Hát könyörgöm mi kell még nekik?? Talán avassuk őket szentté??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!