Kényszeres szabadságmánia

2020. október 29. 08:10

Amit ma „emberi jogokra épülő jogállamiságként” árulnak, az se nem „tudományos”, se nem „civil”, hanem egy ideológiai (mester)mű.

2020. október 29. 08:10
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Ez a hatalomtechnika a szabadság álcája alatt tehát hízeleg a pszichének, szemben a »klasszikus« elnyomótechnikák fegyelmezésével, kényszerítésével vagy tilalomfáival. Egy kommunista vagy fasiszta diktatúra mindenkit megfigyelt és félelemben tartott, és így akart mindent tudni polgárairól – a neoliberális »okoshatalom« nem elhallgattat, sokkal inkább arra késztet, hogy folyamatos önkibontakozásunkat közöljük, kommunikáljuk, osszuk meg. Fenyegetés helyett lájkokat alkalmaz – így is a magánélet teljes »transzparenciáját« éri el. A folyamatos önmegvalósítás szabadságából kényszer, követelmény lesz – lásd a genderideológia törvényerőre emelését –, és aki ezt nem fogadja el, az nem lesz érdemes semmiféle szabadságra.

A liberális korszellem és a napi politikai viták megértéséhez is elengedhetetlen tehát annak felismerése, hogy amit ma »liberális demokráciaként«, »emberi jogokra épülő jogállamiságként« árulnak, az se nem »tudományos«, se nem »szakmai«, se nem »civil«, hanem egy ideológiai (mester)mű. Okosnak, barátságosnak, semlegesnek, függetlennek mutatja magát – de tudni kell, hogy politikailag ugyanúgy motivált, mint azok, akik vele szemben állnak, és akiket »politikai« testtartásuk ­miatt a »késsel-villával enni tudók« folyamatosan leminősítenek. A tudásnak ugyanis morális következményei vannak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. október 29. 15:30
Mondja mindezt egy politikai-üzleti vállalkozás megélhetési ideológusa...
Simon.Templar
2020. október 29. 14:47
Nagyon vicces... a nagy szabadságpártiak minden jogok megkoronázásának tartják, hogy az abortuszhívők templomokban randalírozhatnak, mert egy nekik nem tetsző döntés született. Az hurrá. Aztán amikor muszlimok randalíroznak ugyanígy-ugyanott karikatúrák miatt, akkor megy a hűhűzás, a meglepődés meg az iszlamofasizmus. Ha előbbinek lehet, utóbbinak miért nem? Nem lenne egyszerűbb bevallani kedveskéim, hogy ez a mindenkinekmindentszabad dolog ez félrement és nagyon nem jó irányba halad?
Európai téridő
2020. október 29. 10:19
Ez nem szabadság, hanem szabadosság.
VeJoLa
2020. október 29. 10:05
A szabadság nem transzparensek lóbálása, Molotov koktélok dobálása, hanem lehetőség a saját életünk megélésére. És pont vész el, ha folyton azt kell félni, mikor, honnan, milyen szélsőbármilyenes hordák erőszakolnák ránk a saját szabadságideáljukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!