Ellenzék, vagy amit akartok

2020. augusztus 10. 15:19

Némi mazochizmustól áthatva elolvastam az ÉS című libsi tébolyda cikkét, melyet Magyar Bálint és valami Kozák nevezetű szociológus jegyez.

2020. augusztus 10. 15:19
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér blog

„Némi mazochizmustól áthatva elolvastam az ÉS című libsi tébolyda cikkét, melyet »A rendszerkritikai alapállás stratégiája« címmel Magyar Bálint és valami Kozák nevezetű szociológus jegyez. Borzasztó élmény volt.

Az iromány, mely hosszú, lapos és rettentően unalmas nem más, mint – elnézést a vulgáris kifejezésért, de nem tudok másképpen fogalmazni – értelmiségi szellemi onánia. Az első néhány tízezer karaktert arra szánják a szerzők, hogy benevezzenek a haladó értelmiség által 1998-ban, az első Fidesz kormány ideje alatt meghirdetett, »Ki tud illően kétségbeejtőbb jelzőt találni a magyar államberendezkedésre« című versenybe. Ez igen unalmas elfoglaltság, lévén a verseny szabályai, bár igen egyszerűek, nem adnak tág teret a fantáziának.

Az első szabály, hogy az elnevezés minél lesújtóbb legyen, és ebből fakad a második, mely szerint mindenképpen szerepelnie kell benne a »diktatúra« (értelmiségi eleganciával »autokrácia«) szónak. Ezek a szabályok aztán különböző, bár egymástól alig eltérő megoldásokat eredményeztek eddig. Egy darabig úgy tűnt a »hibrid rezsim« lesz a nyerő, de most a két nagyeszű szerző előállt a »patronális autokrácia« jelzős szerkezettel, megmutatván, hogy ők sem akárkik. A későbbiekben aztán, mikor az alkotókat magával ragadja a forradalmi hév, már csak »maffiaállamnak« nevezik a honi államberendezkedést, hogy a kevésbé vájt fülű olvasó is tudja, miről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holder
2020. augusztus 11. 21:22
Ki a f.sz ez a Maczkó ?
Akitlosz
2020. augusztus 11. 20:20
Nem mazochizmus ez, hanem szadizmus. Ugyanis nem magát kínozza, hanem az olvasóit.
Vakfolt
2020. augusztus 11. 18:05
A zsidó szálat senki nem meri szétszálazni? Na jó, bevállalom. A kiegyezéstől napjainkig ugyanaz az eszme vonul végig. A századfordulón Magyarországra özönlő galíciai zsidók - akiket a lengyelek és az oroszok egyszerű választás elé állítottak, mert elegük lett a szemét viselkedésükből, vagy elmennek, vagy meghalnak - tömegesen léptek be a szabadkőművességbe, lettek ügyvédek, kereskedők, bankárok - egyszóval a kapitalizmus haszonélvezői, akiket a magyarok befogadtak. Nevet magyarított, megtanult magyarul és máris magyarnak érezte magát. Na nem olyan magyarnak, akinek az ezer éves állam és a keresztény tradíciók jelent valamit, ezt külsőséges butaságnak tartották, hanem olyan magyarnak hitték magukat, akik majd ezt az elmaradott buta országot a francia jakobinus-bolsevik-szabadkőművés szellemben felvilágosítják. Megjegyzem ez a tévhitük a mai napig megvan, egészen megsértődnek, ha a hazaárulásukat hazaárulásnak hívjuk, és ha valaki egy kokárdát rak a mellkasára, azt úgy érzik, hogy az illető "magyarkodik" és ők ki vannak rekesztve. Valami hülye komcsi ideológiától megszálltan le akarták fegyverezni az országot egy fegyverkezési versenyben égő Európa közepén - amit lindler béla majd meg is tesz, kapott is érte szobrot Belgrádban - végletekig gátolják a véderő törvényt és nagyon komoly károkat okoznak a harcoló katonák demoralizálásával. Az általános titkos választójogot erőltetik, mert tudják, hogy soha nem jutnak hatalomra és azért akarják a fegyveres erő mentességet, mert amint kiderül, hogy mit is akarnak valójában, erővel lesznek kibaszva, ahogy Horthy meg is teszi. Ez be van nekik csípődve, fletó sem véletlenül adta el a harckocsijainkat.. Minden a hatalom irányába mutat, minden kamu arról szól. A parasztokat földosztással akarják beetetni, a kisebbségeket a választójoggal - egy olyan országban ahol a magyarok éppen csak meghaladják az 50%-ot ráadásul úgy, hogy a galíciaiak perverz módon magyarnak mondják magukat. Az egyszerű parasztokat az oktatáson keresztül, amiből a katolikus egyházat ki akarják szorítani, és ehhez partnerek lesznek a reformált vallásúak is. Ekkor találják ki, hogy a magyar történelmet osztályharcos szempontból át kell írni, és valahogy a saját történelmükké tenni, így lesznek a magyar honfoglalók afféle gyökértelen galíciai menekülők a besenyők elől, mert különben a nép soha nem fogadja el az uralmukat. Az kicsit sem zavarja őket, hogy az így kialakult történelmi résbe máris beleálmodják magukat a románok meg a szlovákok, pláne azért nem, mert ők meg belehazudnak egy sosem volt kazár birodalmat, aminek három fővárosa is volt. Ha már hazudsz, akkor ne aprózd el. És végig ott van a pökhendi bicskanyitogató felsőbbrendűségi tudat, amit félművelt baromságokkal vezetnek le, mindennek a fikázása ami magyar és minden baj megoldására a nyugat majmolása a megoldásuk. Ugyanez jelenik meg a szadeszban és a nomentumban is.
az ember
2020. augusztus 11. 10:04
A magyarokat jobbágyozni zsidó értelmiségi szokás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!