Forrongó világ

2019. november 20. 07:17

A Facebook-nemzedék újabb és újabb percemberei, a világot megváltani akaró ­lánglelkűek egyetlen hatalmas falanxba verődve mennek harcba, de Közép-Európa nem hátrál.

2019. november 20. 07:17
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Bámuljuk a képernyőt, a legtöbb helyütt fiatal arcokat látni a tomboló utcán. Pesti helyett hongkongi srácokat, cseh ellenzékieket, Párizst szétverni vidékről felugrott huligánokat, akik egy más világban akarnak élni, mint amilyet a hatalom rendelne nekik.

Arcukat eltakarja a sál, a maszk, de zsebükben, kezükben ott az okostelefon, élőben közvetítik, megosztják, posztolják, mit tesznek. Ez pedig a Facebook-nemzedék újabb és újabb légióit küldi harcba. Bajkeverőket, a forradalmak percembereit, a világot megváltani akaró ­lánglelkűeket – egyetlen hatalmas falanxba verődve. Latin-Amerikában – ahol nyelvi határok sem feszülnek az egyes országok között – az elégedetlenek, a politikai hatalomból kirekesztettek egymást hergelik, biztatják. A brazil elnök megbukik, az argentin ugyancsak, a bolíviait elűzik, a venezuelai megroggyan, a chilei – Dél-Amerika egyik legfejlettebb országának élén – meghátrál.

Közép-Európa nem hátrál. Újraválasztották tavaly a magyar kormányt, idén a lengyelt, Szlovákia pedig februárban voksol majd. Ha Prágában újra az utcára szólítják is a miniszterelnök körül korrup­ciót sejtő tömeget, térségünkben a kiszámíthatóság az úr. Kalandvágyból itt maradt ismerősöm tizedik éve sajnáltatja magát, 2010 óta öt választás ment le gond nélkül. Ebédelhetne naponta mondjuk a Puskás Arénában, hogy soha ne lássa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 03:56
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
citizen12
2019. november 20. 11:15
"egymást hergelik, biztatják. A brazil elnök megbukik, az argentin ugyancsak, a bolíviait elűzik, a venezuelai megroggyan, a chilei – Dél-Amerika egyik legfejlettebb országának élén – meghátrál." Mindjárt eszembe jutott Ukrajna is 2014-ben, meg amikor az amerikai nagykövet, Goodfriend sétálgatott a tüntetők között Budapesten. Valahogy mindig ugyanazt az államot sejti az ember a háttérben.
navis praetoria
2019. november 20. 08:02
"Párizst szétverni vidékről felugrott huligánokat, akik egy más világban akarnak élni, mint amilyet a hatalom rendelne nekik" A vidéki bunkók? Ismerős ez valahonnan. Szintiszta marhaság, amit ír. Az elégedetlenség éppenhogy a liberális elit és oligarchiája (a hatalom), és bábja, Macron ellen fordult. Nem mellesleg a nyakló nélküli bevándorlás leállítását is követelik.
balbako_
2019. november 20. 07:38
A hatalomra éhes balliberális körök az anarchiában érdekeltek. A tisztes polgári világ nem kedvez az önjelölt Lenineknek, Che Guevaráknak, Kun Béláknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!