Mit gondolhatnak a hongkongiak a brit ökohisztizőkről?

2019. október 09. 21:50

Amíg az Extinction Rebellion Londonban bohóckodik, a fiatal hongkongiak a szörnyállam ellen tüntetnek.

2019. október 09. 21:50
Julie Burchill
The Telegraph

„Ezeknek a fickóknak egy jelentős része azzal tölti az életét, hogy várnak valamire, amin felháborodhatnak, pedig jobban tennék, ha munkát keresnének és befizetnék az adókat, ami végülis megőrzi a társadalom civilizációját. A komolytalan figyelmeztetéseik a világ végéről sokkal meggyőzőbbek lennének, ha nem egy ilyen társaságból jönnének. 

Ettől függetlenül szép nap ez a rendőrségnek, akik a hetvenes években még annyira kemények voltak az antirasszista tüntetőkkel, hogy megölték Blair Peachet, egy fiatal tanárt. Végülis van egy arany középút a tiltakozókkal való táncolás és azok megolése között. (...)

Elég kellemetlen az Extinction Rebellion számára, hogy a bohóckodásuk ugyanazokon a hasábokon szerepel, mint a bátor és nagyszerű fiatal hongkongiak folyamatos tüntetése a szörnyállam ellen, amely el akarja rabolni tőlük a polgári jogaikat. (Ez az állam egyébként azonos a világ legnagyobb környezetszennyezőjével, de hát az Extinction Rebelliont sosem zavarták igazán a tények.)

A zászlóikkal és dalaikkal megidézik azokat a napokat, amikor a tüntetés még élet és halál kérdése volt, nem pedig hepciáskodás. Ha ma lennék fiatal, ezek az emberek inspirálnának engem – de látom, hogy a klímatüntetésnek nevezett cumiköpködés jobban tetszik a hópihéknek. 

Biztonságban fitogtathatod az erényeidet és belopakodhatsz egy mekibe táplálkozni, miközben az elvtársaid a másik ajtónál éppen tüntetést szerveznek a gyorskaja ellen, még mielőtt feltöltöd az egészet a közösségi médiába és érted nem jön anyu a Range Roverrel. 

»A forradalmat nem sugározza a tévé« – szólt egy régi dal a tüntetések kemény éveiből, de az az igazság, hogy a hisztit és az erényfitogtatást az Instagramra találták ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gingchantops
2019. október 12. 10:39
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
duzur
2019. október 11. 16:37
Azt hittem, káprázik a szemem. Az a Kína aminek a magyar kormány se gyöz udvarolni, lenne most itt, a"szörnyállam" ???
nobusup
2019. október 10. 16:46
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Cassi
2019. október 10. 07:14
Azért tartsunk már mértéket - a kínai állam nem szörnyállam. Egy hongkongi tüntető abban a tudatban mehet ki az utcára tüntetni, hogy komoly retorzió aligha fogja érni. De Irakban például simán belelőnek a tüntető tömegbe. Mit mondana egy sokszorosan megerőszakolt, rabszolgaként tartott jazidi nő arra, hogy Kínát lényegében az IS-hez hasonlítja valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!