Büntetés ideológiai alapon

2019. január 29. 13:14

Brüsszel ismét a neki világnézeti alapon nem tetsző tagállami kormányokat szeretné megbüntetni.

2019. január 29. 13:14
Szikra Levente
Szikra Levente
Magyar Idők

„A brüsszeli bürokraták ismét a nekik világnézeti alapon nem tetsző tagállami kormányokat szeretnék megbüntetni: most a pénzügyi források elvonása a cél. De nem feledkeztek meg a különféle »civil« szervezetek kiemelt támogatásáról sem: az unió súlyosan jogsértő javaslataival ördögi körbe taszíthatja a bevándorlást ellenző kormányokat.

És ez nem valamiféle konspiráció: ez maga a jogi köntösbe burkolt politikai terv. Bejárta ugyanis a magyar sajtót is az a hír, hogy az Európai Bizottság kezdeményezte – és az Európai Parlament (EP) támogatta – a tagállamoknak juttatott támogatások feltételekhez kötését, valamint előterjesztette az igencsak jelentős Jogok és értékek nevű programot, amelynek célja hivatalosan az »unió értékeit« népszerűsítő nem kormányzati szervezetek (NGO-k) és cselekvések támogatása.

Az eljárás már önmagában is ellentétes az EU alapszerződéseivel. Egyrészt tartalmi okból, hiszen a jogállamisági feltételek teljesítésére már létezik előírás a sokat emlegetett 7-es cikk formájában, így újraalkotása a kettős szabályozás tilalmába ütközne. Másrészt formailag is problémás a kezdeményezés, mert az az uniós költségvetést érinti, amelyet egyhangúlag kellene elfogadni – de a szabályozást úgy csomagolta a bizottság, amely ezt a szabályt megkerülve minősített többséget is lehetővé tenne. A tervezetek ezenkívül is számos kockázatos elemet tartalmaznak, amelyek felvetik a gyanút, hogy az uniós szervek »szakmai, semleges« okokra hivatkozva, de valójában politikai célokra fogják használni a kialakítandó eljárásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2019. január 29. 18:08
Elevenbe vágott Endikém? :-)))))))
gallfec
2019. január 29. 13:50
Ja, röviden ennyi a sztori. Sebaj, mennek a levesbe.
navis praetoria
2019. január 29. 13:39
A 68-as brüsszeli bürokraták Európa tönkretételén munkálkodnak bőszült energiával. Ezt a generációt még Horkheimer, Adorno, Marcuse, Popper és a hasonlók fertőzték meg, akiknek az európai ember és civilizációja gyűlölete volt a közös nevezője.
di maggio
2019. január 29. 13:27
Idén eldőlhet,Európai Unió,vagy Európai egyesül Államok lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!