Drága könyvreklám

2017. augusztus 28. 07:59

De csak első blikkre furcsa Scheltema nyilatkozata, a megoldás ott van a cikk bevezető soraiban: a nagykövet a napokban nyugdíjba megy, és – kapaszkodjunk meg – kiad egy interjúkötetet is, magyar megszólalókkal.

2017. augusztus 28. 07:59
Veczán Zoltán
Magyar Hírlap

„Felmerül a kérdés: mégis miért jó Hágának, hogy képviselője ilyen kirohanásokra ragadtatja magát egy szövetséges országgal szemben, amely ráadásul komoly kereskedelmi partnere is? Ne feledjük: holland befektetők évente több tízmilliárd eurós nagyságrendben fialtatják itt a pénzüket, s hazánkban komplett falvakat vásárolnak holland állampolgárok, akik, úgy fest, kevésbé aggódóak, mint a nagykövet úr.

De csak első blikkre furcsa Scheltema nyilatkozata, a megoldás ott van a cikk bevezető soraiban: a nagykövet a napokban nyugdíjba megy, és – kapaszkodjunk meg – kiad egy interjúkötetet is, magyar megszólalókkal. Igen, pontosan: ez itt a reklám helye. S valóban, a 168 Óra cikkének felépítése is egy ismeretlenségből előbukkanó írót bemutató írásra hajaz: a könyvvel kezdi, hiszen a termék érdekesebb a szerzőnél, aztán felkonferálja a kritikus íróembert is, aki elmondja, hogy mi a rossz ebben az országban – felülről, kívülről, tehát Nyugatról szemlélve. S hogy mégse tűnjön magyarfalónak, a cikk végére jut egy kis hízelgés és személyes vonal a Kiskunságról és a magyar túzokról – ennyi, kész a reklám. Scheltema ugyanakkor tét nélkül lehet »bátor«, hiszen egész Hollandia nevében pergetett csípős nyelvéért főnökei már nem fogják felelősségre vonni. A nagykövet úr néhány nap múlva már a holland diplomata-nyugdíjasok teljes kiőrlésű kenyerét eszi, bár mellékesnek nem rossz, ha a botrány által feltüzelt magyar ellenzéki dacvásárlók felpörgetik új könyve eladási mutatóit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. augusztus 28. 18:39
Ahogy latom, az oreg komcsik kezdenek kihalno, de szerencsere kritikatlan seggnyalokbol van utanpotlas:((
1istvan
2017. augusztus 28. 10:49
dehogy elhatárolódik. mig sok "magyar" élvezkedik!
balbako_
2017. augusztus 28. 09:42
A holland kormány asszisztál ehhez?
cutcopy
2017. augusztus 28. 09:34
"kiad egy interjúkötetet is, magyar megszólalókkal" Hehe, csak nem megint a bukott szoclibsi tábor lakói fognak panaszkodni a kormányra..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!