Lekvár

2016. július 08. 19:33

Amit ez a hatalom eltökélt – s a jogszerűség kedvéért törvénybe is foglalt –, annak senki és semmi nem állhatja útját. Ezt tapasztalhatták a héten a tiltakozók is.

2016. július 08. 19:33
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Ez már nem játék. Pedig önkéntelenül eszünkbe juthat a gyerekek kedvenc időtöltése, amikor el kell egymás elől foglalni valamilyen pontot és a győztes kimondhatja: enyém a vár, tiéd a lekvár!

A kedves vezető kimondta. Nem is egyszer. Most tehát megint az történik, amit ő akar. Helytartói, famulusai az ő érdekében járnak el. Az ár nem számít. Ha egyszer pusztulnia - vagy az ő szóhasználatukkal: megújulnia - kell a Városligetnek, akkor hajrá, történjen, aminek történnie kell.

Orbán Viktor már első kormányfői ciklusa idején a budai Várba akarta költöztetni hivatalát. Akkor azonban - a választók kiszámíthatatlan akarata miatt - nem maradt rá ideje. Most van. Csakhogy így új helyet kellett találni például a Nemzeti Galériának is. Meg is lett. A Ligetben. Ez is része a nagyszabású projektnek, amelynek előkészítése - finoman szólva - nem túl békésen indult.

Ám amit ez a hatalom eltökélt - s a jogszerűség kedvéért törvénybe is foglalt -, annak senki és semmi nem állhatja útját. Ezt tapasztalhatták a héten a tiltakozók is, amikor náluk sokkal több rendőrrel találták szembe magukat. A küzdelem - ha egyáltalán annak nevezhető - kimenetele nem lehetett kétséges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. július 11. 02:48
Nahát..... Kormány a baloldal lekvárjába beleszart.... :D
áfonya
2016. július 11. 02:44
Sebes a lekvárba bele szartatok ,most már kanalazzátok be.Siratjátok a drogtanyát ,a lepusztítás rátok jellemző .Mert a drogosokat belehet vetni pár szippantásért a kormány ellen .Ismét felszámolva egy baloldali kotorék.
SwordFish
2016. július 10. 18:45
"Lekvár" Az erőtöket ez jól szimbolizálja, liberális cikkíró úr. A tietek a lekvár. Sőt, holnaptól már a lekvár emlékét is elvesszük. Mert a lekvárt sem ti termeltétek meg, hanem a magyar emberek ebben az országban! A várat pedig a magyar demokratikus népakarat tartja. Ahová ti többet be sem teszitek a lábatokat.
SwordFish
2016. július 10. 18:43
A ligetvédők az utolsó liberális drogos söpredék! Nagyon helyes , hogy végre rend van, és a magyar emberek élvezhetik a Városligetet. Helyes volt a liberális dühöngők kisöprése. A rendőrség még humánusan járt el velük szemben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!