„Trianoni“ anzix

2016. június 21. 14:12

Mit is vesztettünk el tehát Trianonban? Nem kevesebbet és nem többet, mint szabadságunkat, nemzeti függetlenségünket és nemzeti önrendelkezésünket.

2016. június 21. 14:12
Könözsi László
Körkép

„A magyarországi balliberális ellenzék, de főleg annak holdudvara gúnyolódik a nemzeti oldalon, hogy az úgymond a múlttal foglalkozik, s valóban olyan megfogalmazásokat enged meg magának, amelyekről joggal jut az ember eszébe a nemzetárulás kifejezés. Ennek egyik emlékezetes esete volt pár évvel ezelőtt, mikor Varjú László a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője parlamenti felszólalásában igazolhatónak vélte a történelmi Magyarország felosztását. Járjuk hát körbe ezeket a dolgokat, a tisztánlátás kedvéért:

Azok a megfogalmazások, melyek mindig hiányoznak nekem a Trianon-problémát körbejáró közbeszédből (a): magyar szabadság, nemzeti függetlenség és nemzeti önrendelkezés kifejezésekkel írhatók le a legjobban. Mit is vesztettünk el tehát Trianonban? Nem kevesebbet és nem többet, mint szabadságunkat, nemzeti függetlenségünket és nemzeti önrendelkezésünket.

Azóta a magyar nemzet az 1939-1945 közötti időszakot leszámítva nemzeti önrendelkezési jogának birtokában nincsen. Erre lehetne mondani, hogy ezek a jogok csak a magyarság egy részére érvényesek, de éppen az ilyen gondolatok megelőzésére tettem a mottót az írás elejére. Amíg magyarok milliói élnek idegen uralom alatt a saját szülőföldjükön, társnemzeti státusz nélkül, semmi ilyesmiről nem beszélhetünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekperec
2016. június 22. 07:45
Históriailag, tájékozatlan embereknek furcsán hangzik de a magyar nemzetnek soha nem volt területe a történelmi Magyarország, tekintve, hogy azt a területet jelentős részben más nemzetek és nemzetiségek népesítették be. (lásd: Teleki vörös térképét). Az 1910-es népszámlálás szerint a Magyar Királyság lakói között 50 százaléknál kevesebb volt a magyar, a később elcsatolt területek lakossága pedig háromnegyed részben volt más nemzetiségű. Volt olyan vármegye hol nem is élt magyar. Több haszon származna mindnyájunknak, ha félretennénk sebeinket, előítéleteinket, a sértett nemzeti büszkeségünket és “kívülről”, hideg fejjel megvizsgálnánk hogy mi is volt tulajdonképpen a “Szent Korona ezeréves Magyarországa” - hol a jó magyar nép ki a nap hevében, éhen-szomjan, kétségbeesve tengett - (Petőfi szavaival).
Tintamin
2016. június 22. 00:56
Es nem birjuk megemeszteni, feszt ezen kell keseregni, nagymagyarorszagos tarsolylemezt venni meg a franciakat-romanokat-szlovakokat-mindenkit utalni. Sirjunk egyutt tovabb, mig a tobbi orszag elmegy mellettunk, mert nekunk nagyon rossz, es foleg masok miatt szar.
Zokni
2016. június 22. 00:06
"..." - a cionisták összeesküvéseként állítja be Trianont. Respi, ne égesse már magát, maga szerencsétlen hülye! A zsidók fő hibája az, hogy leoperálták a maga fitymáját és ezért garbóban égeti magát az érzékeny torka miatt...
Zokni
2016. június 21. 21:30
Emlékeim szerint Trianont a Monarchia ellen, és a kis nemzetek mellett döntötték el. A magyar szabadság fel sem merült. Sőt. Ha már a szabadságot említjük, akkor a kisebbségek szabadságáról kell szólni. A magyaroké fel sem kerülhetett. Miről zagyvál ez az idióta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!