Én és a PKP legyőzhetjük Orbánt, más nem

2015. november 13. 12:58

Az orbánizmushoz ugyanis kell még egy dolog a narratíva, a nyilvánosság kontrollja, és Orbán személye mellett: az ellenzékiség intézményrendszere (politikusai, sajtója, értelmisége). Ezek legalább olyan fontos garanciái a rendszer rendíthetetlenségének.

2015. november 13. 12:58
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

Nem véletlen, hogy Orbán foggal-körömmel harcol a nyilvánosság feletti uralomért. (Érthetően) a nyilvánosság nélkül Orbán sem létezne, ezért a nyilvánosság feletti ellenőrzéssel semmi mást nem akar elérni, minthogy senki más ne lehessen valaki. Ezt hívják teljes unfair politizálásnak, magyarul diktatúrának. A diktatúra manapság sokkal finomabban működik, mint azt a polgárok 98%-a érzékeli, nem kell fekete kocsikban elfurikázni (egyelőre) a pártvezetőket. Elég nem hagyni őket szóhoz jutni -- illetve elérni, amire pl. Juhász Péterrel kapcsolatban hajtanak, hogy a folyamatos akciózással nevetségessé váljanak.

Orbánnak létrehoztak a századvéges-finkelsteni tengelyben egy (ideahaza) versenyképes narratívát, amihez csaknem kizárólagos nyilvánosságot teremtett magának. A »tehetsége« nagy része ebből áll -- a tagadhatatlan politikai érzéke és Európa folyamatos tehetetlensége biztosította legitimitás mellett. Kár, hogy azok az ellenfelei, akik a saját sajtójukban legalább nyilvánossághoz jutnak képtelenek egy narratívát felállítani, és képtelenek mindenekelőtt lelépni.

Félreértés ne essék: az orbánizmushoz ugyanis kell még egy dolog a narratíva, a nyilvánosság kontrollja, és Orbán személye mellett: az ellenzékiség intézményrendszere (politikusai, sajtója, értelmisége). Ez utóbbiak legalább olyan fontos garanciái a rendszer rendíthetetlenségének, mint az előbbiek. Ami összességében némileg megnehezíti a helyzetünket, ha nem is képes ellehetetleníteni. Végtére is: én és a PKP legyőzhetjük Orbánt, más -- aki most a porondon van -- nem. Ha magukba néznek egy őszinte percükben, maguk is tudják.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2015. november 14. 13:06
ma is megbukott vagy csak holnap fog? A fene se tudja követni a libshit narratívát.
elégedetlenek pártja
2015. november 14. 10:19
Nem semmi a pali! Még jó hogy az ego-ja rendben van.Mindenki hülye csak én vagyok propeller!
Orange79
2015. november 14. 09:05
Elkezdődött Párizsban az amiről Orbán eddig is beszélt. Hja, hogy ez csak álprobléma, álhírekkel és álhalottakkal...
leech
2015. november 13. 23:31
"Ezt hívják teljes unfair politizálásnak, magyarul diktatúrának." Nem, a diktatúrát ,ti zsidók akarjátok csinálni,2% uralkodjon 98%-on. Ami most van az demokrácia . A többség uralkodik . Tehát ,te meg a pajesztársaid mehettek a kurva anyátokba,migrálhattok Izraelbe .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!