A nagy átverés: Magyarország és az EU-s pénzek – I. rész

2013. szeptember 06. 17:46

Bár az uniós pályázati rendszer több sebből vérzik, azt látni kell, hogy a brüsszeli bürokraták fellépnek a balkáni típusú, alig leplezett korrupciós módszerek ellen.

2013. szeptember 06. 17:46
Jobbegyenes-vendégszerző
Jobbegyenes

„Bár az uniós pályázati rendszer több sebből vérzik, azt látni kell, hogy a brüsszeli bürokraták nagy figyelmet fordítanak a szabályosságra, és fellépnek a balkáni típusú, alig leplezett korrupciós módszerek ellen. Ebbe a hálóba akadt bele most a 2010-ben hirtelen megtáltosodó, uniós támogatásokat sora letaroló Közgép és társai. Teljesen egyértelmű, hogy a kormány az EU-s és hazai közpénzeket felhasználva hizlalta fel a Simicska-birodalmat, amely sem szakértelmével, sem olcsóságával nem veri a hasonló profilú hazai és külföldi cégeket (legalábbis nem ilyen arányban).

A hazai közbeszerzési eljárások több mint harmadában (!) fordul elő, hogy a furcsa előírások és kizárások miatt a végén már csak egy érvényes ajánlattevő marad. 2010 óta valamennyi EU-s építési támogatás 17 százalékát (!) egyetlen cég nyerte el, a Közgép. Ezek olyan számok, amire egy piacvezető német autópálya-építő cég vezérigazgatója is csettintene: »Mit csinálunk rosszul, Günther?«

És ne gondoljuk, hogy ez nem tűnik fel senkinek. Nem kell összeesküvést látni ebben, az úgynevezett EUTAF-ellenőrzések során kiszállnak Brüsszelből az EU-s ellenőrök, akik töviről hegyire átnézik az anyagainkat, és azt látják, hogy mindenhol ugyanazon cégek nyernek magasan a piaci ár fölött. Aztán megtudják, hogy a fő zászlóshajó a miniszterelnök egykori kollégiumi szobatársa tulajdonában áll. (Komolyan, mintha valami rossz afrikai történetet hallgatna az ember).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 07. 10:20
Ahogy elnézem mattolva vannak a narancsbirkaagyak,nem hisznek a szemüknek,hogy ez megjelenhetett a jobbegyenesen?!Húzós narancsbukta lesz ebből nyócévre vagy örökre...Strabag-szaedesznarancsmaszop búcsúzzatok.
csuka
2013. szeptember 07. 09:54
„Ángyán: a Fidesz és az MSZP ugyanaz a csapat … Mindkét oldalt maffiának tartja? Igen. Hát a háttérben ott a közös gazdasági érdekháló: Leisztinger, Csányi, Nyerges. Miről beszélünk? Azért nincs elszámoltatás, azért nem lehet megszabadulni ezektől a köröktől, mert ott a maffia minden pártban. Le kéne váltani a rendszert. Tulajdonképpen rendszerváltás kéne.” Hír24 – alfahir.hu http://alfahir.hu/angyan_a_fidesz_es_az_mszp_ugyanaz_a_csapat
kjkj945
2013. szeptember 06. 21:11
Jobbegyenes -- balhorog!
micream
2013. szeptember 06. 20:42
korrekt cikk a jobbegyenesen. meglepo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!