A szivar forróbb végén

2013. május 11. 11:35

Ha Magyarország európai jogállam lenne, most sürgetnénk az összes érintettet: szívjanak néhány slukkot még kint, mert odabent egy eldobott csikkért is harcolni kell.

2013. május 11. 11:35
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„Súlyos sebet kapott az alaptörvény (amely szerint párt közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhat), az adatvédelmi törvény, a közigazgatási eljárásokról szóló törvény, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény, emellett komolyan felmerül a hivatali hatalommal és a személyes adatokkal történő visszaélés, valamint a befolyással üzérkedés gyanúja is.

És aki abban a hitben él, hogy csak most az egyszer, az gondoljon bele, mennyire életszerű, hogy a pályázatok – amelyek nélkül a nyilvánvalóan illetéktelen helyi fideszesek nehezen rangsorolhatták volna a pályázókat – egyedül Szekszárdra jutottak el (ma már tudjuk, hogy például Hajdúszoboszló képviselő-testületének kormánypárti frakciója is kapott ilyen csomagot), vagy idézze fel, hogyan zajlott az állami földbérletek elosztása a nemzeti földalap vizsgálati jelentése szerint.

Ha Magyarország európai jogállam lenne, most sürgetnénk az összes érintettet (a magukat ma még érinthetetlennek gondoló pártcelebeket és kormánytagokat is beleértve): szívjanak néhány jókora slukkot még kint, a szabad levegőn, mert odabent egy eldobott csikkért is harcolni kell. Itt a félázsiai valóságban ehelyett kíváncsian figyeljük, hogy vajon mikor éri el a bűnüldöző hatóságok ingerküszöbét az intézményesült politikai korrupció, és minek kell még történnie, hogy az Orbán-kormány megmaradt szimpatizánsai is belássák: az egész ország a szivar forróbb végére kerül, ha hagyják, hogy a kormányzás a közjó helyett rendszerszerűen a Fidesz párt- és a fideszesek magánérdekeit szolgálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. május 11. 17:34
Hargitai. Ha Magyarország nem jogállam, költözz be az ügyészségre vagy a Hágai Nemzetközi Bíróságra. Vagy a pincébe. Ott is van olyan setétség, mint a te agyadban. Víg patkányhad is lakik arrafelé. Jól megértenétek egymást.
sóhivatalnok
2013. május 11. 15:50
és nyilván ha zsidó lenne, akkor már nem is lenne gond hogy a fidesz lop, csal, hazudik.
next mindig élni fog 7
2013. május 11. 13:12
Tegnap a szekszárdi polgármester ezt fogalmazta meg: Igaz, ami a hangfelvételen hallható, de nem mondok le! Van még kérdés?
Bábeli békák
2013. május 11. 12:51
"Ha Magyarország európai jogállam lenne" Vivienne Reding is ilyesmivel érvelt amikor a gyerekgyilkos büntetlenül hagyása mellett kampányolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!