A Heltai-dosszié

2010. december 06. 07:24

Heltai Péter minden jel szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent a Magyar Köztársaságra.

2010. december 06. 07:24
„Ha hinni lehet a papíroknak, akkor Heltai Péter igen lelkesen végezte megbízatását: ott fülelt a kolozsvári bulikban, jelentett szegedi egyetemistákról, megpróbálta behálózni diáktársait, neves erdélyi magyar értelmiségieket, ellenzékieket, sőt, a külföldre kényszerített Tamás Gáspár Miklóst, Szőcs Gézát és másokat is. Most azt állítja, a román titkosszolgálat megzsarolta őt. Ismerjük ezt a lemezt. Persze amikor utólag kibukkan az igazság, akkor mindenkit megzsaroltak… Önként és dalolva, anyagi ellenszolgáltatásért, hatalomért, állásért senki nem működött együtt a rezsimmel…

Európa legpokolibb diktatúrájában mit is tehetett volna szegény, sóhajtanak azok, akik mindenképpen mentőövet dobnának a román kommunizmus kiszolgálójának. Mit is, mit is… Például közölhette volna a megfigyeltekkel, hogy nézzétek, ez és ez történt, maradjon köztünk, a Securitate arra kényszerít, hogy írjak rólatok, de nyugodjatok meg, semmilyen terhelő adat nem lesz azokban az iratokban. Vagy előállhatott volna önként immáron a magyarországi akolmelegben: bocsásson meg a világ, de otthon együttműködtem a Securitatéval… Ha így is kellek, szívesen építem veletek az országotokat, leszek televíziós, kommunikátor és nagy emberek bizalmasa. Ezt azonban Heltai elmulasztotta, és nyilván nem feledékenységből, hanem sunyi számításból: bízott abban, hogy erdélyi besúgásaira soha nem derül fény. (...)

Heltai Péter minden jel szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent a Magyar Köztársaságra. Ha hentesként dolgozna Vácon, a kutyát sem érdekelné, kit és hogyan árult el Kolozsváron. Miután azonban a román titkosszolgálat továbbra is létezik, és ő változatlanul igen fontos ember, afféle kémelhárítási egyszeregy, hogy viselt dolgait igencsak fel kellene deríteni. Csak hogy ne érjenek bennünket meglepetések 2010-ben. Hogy Heltai ne legyen mindenki Mucuskája…”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 06. 18:02
"*1981-ben a Piarista Gimnáziumban, a volt Báthory Líceumban érettségizett" Fordítva: a Báthory Liceumban érettségizett, amely 1945-ig volt Piarista Gimnázium. De ez a fickóü Piarista gimnáziumba soha nem járt, nem is járhatott. A műintézmény neve - tudtommal - most is az alapító fejedelemnek tiszteleg, az egyház nem kapta vissza.
balbako_
2010. december 06. 15:29
A szőnyeg alá söpört szemét tipikus esete. Egyszer már itthon is rendet kéne tenni az efféle ügyekben, nem megfeledkezve azokról, akik ezeket az embereket felhasználták. Mert tolvajnak lenni sem szép dolog, de a felbujtó, pláne ha zsaroló is egyben szintén nem úszhatja meg. Állami szolgálatról pedig szó sem lehet!
Stanc
2010. december 06. 13:04
Hát ez megdöbbentő! Mindenhol csak a kommunista hálózat embereibe lehet botlani - 20 évvel a váltás után!? Így nem nagyon lesz valódi Magyar demokrácia! HP erősen Fideszes kötődésű, komoly kormányzati kapcsolatokkal. De valójában kinek dolgozik? Akkor most már értem, mi és ki áll az elképesztő karrier mögött! Szégyen! Tényleg ideje lenne a lusztrációs törvényt bevezetni, különben a magyar elit másból sem fog állni, mint a kommunista hálózat köpönyegforgatóiból. Belőlük meg már egyszer(-kétszer) elege lett az országnak! Magyarországon csak az árulók érvényesülnek?
jebuzita
2010. december 06. 12:50
Lájk vikilíksz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!