Reményteli kezdés: mindkét kajak négyesünk biztosan jutott tovább

2024. augusztus 06. 10:32

Biztatóan kezdtek kajakosaink: a Nádas-Csizmadia-Kuli-Tótka férfi négyes és a Pupp-Fojt-Gazsó-Csipes női kvartett is második helyen jutott tovább a párizsi olimpia 500 méteres előfutamaiban.

2024. augusztus 06. 10:32

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elkezdődött a kajak-kenusok programja a párizsi olimpián: a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor négyes remekül kezdett az 500 méteres verseny előfutamában:

a vaires-sur-marne-i pályán a szerbek mögött a második helyen jutottak tovább az elődöntőbe.

A fiúk 1:21.18 másodperces idővel jutottak tovább, megúszták a mai plusz futamterhelést.

Ezt is ajánljuk a témában

A tavaly, Duisburgban vb-ezüstérmes magyar csapat, amely három éve szinte ugyanebben az összeállításban hetedik volt a tokiói játékokon – Kuli helyett Béke Kornél ült akkor a hajóban –, jól kapta el a rajtot, a szerbek mögött minimális hátránnyal végig a második helyen haladt, így legközelebb csütörtökön lesz feladata. Akkor rendezik az elődöntőt és a döntőt is.

Ezt követően a hölgyeké volt a főszerep 500 méteren:

a júniusban Szegeden Európa-bajnok új magyar egység, Pupp Noémi-Fojt Sára-Gazsó Alida-Csipes Tamara nem kezdett magabiztosan, a rajtunk nem volt a legjobb, de a hajránkra már büszkék lehetünk, a lányok 1:33.42 másodperces idővel a németek mögött másodikként jutottak tovább, rögtön a döntőbe! Mindkét nemnél megspórolhattunk egy újabb mai futamot, így készülhetnek a mieink a párosokra – így remélhetőleg több energia maradt rá!

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. augusztus 06. 12:07
Kajak-kenu még egy marék éremesély..
zabszem
2024. augusztus 06. 11:31
Reménykedünk egy további sikeres folytatásban... :)
KINGA SÁNDOR
2024. augusztus 06. 10:54
Büszkék vagyunk rátok és az öszes sportolónkra! Aki meg fanyalog, azt üsse meg a guta!
survivor
2024. augusztus 06. 10:47
Meglatjuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!