Magyar fiú izzasztotta meg a sznúker legendáját, Ronnie O'Sullivant

2024. augusztus 20. 17:20

Révész Bulcsú csak idén került a profik közé, de két frémet is nyert Ronnie O'Sullivan ellen a kínai Grand Prix versenyen.

2024. augusztus 20. 17:20
O'SULLIVAN, Ronnie; RÉVÉSZ BulcsúBudapest, 2023. március 4.
Az angol Ronnie O'Sullivan hétszeres világbajnok (b) és Révész Bulcsú magyar játékos az OMV VI. Magyar Snooker Gálán a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2023. március 4-én.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A 17 éves magyar szupertehetség, Révész Bulcsú két frémet is nyert a sportág brit legendája, Ronnie O’Sullivan ellen a Xi'an Grand Prix sznúkerversenyen – közölte a Nemzeti Sport. 

Ez volt a magyar sznúkerversenyző első profiként megvívott mérkőzése az angol ellen. 

A 48 éves O'Sullivan végül 5–2-re nyert, és bejutott a legjobb 32 közé, de Révész Bulcsú sem búslakodhatott, hiszen amellett, hogy felvette a versenyt egy legendás sportolóval, önmagában azzal, hogy a főtáblára jutott a versenyen, 5350 fontot kapott (2.47 millió forint) keresett. 

Révész Bulcsú nyerte az első játékot, benne egy 70-es brékkel:

Ronni O'Sullivan ezután zsinórban három frémet nyerve fordított. A negyedik játék Révészé lett (61-es brék), ám O’Sullivan gyorsan lezárta a meccset a következő kettő frém megnyerésével. Így a világbajnok 5–2-vel jutott tovább. 

A mindössze 17 éves Révész Bulcsúnak ez az első profi évadja. 

Bár a profi státusz birtokában korábban még nem meccselt a hétszeres világbajnokkal, mégsem először találkoztak az asztal mellett. A 2023-es sznúkergálán Budapesten is játszottak egymással.

 

SZNÚKER, XI'AN GRAND PRIX, XI'AN
A 32 közé jutásért
Ronnie O’Sullivan (angol)–Révész Bulcsú 5–2

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. szeptember 17. 18:46
Egész jól nyomja a gyerek. Hajrá !!
balbako_
2024. augusztus 21. 05:30
O'Sullivan is hasonló korban robbant be az élmezőnybe.
pethoz-2
2024. augusztus 20. 22:08
Hajrá Bulcsu! Nagyon szep teljesitmény!
GrumpyGerald
2024. augusztus 20. 20:36 Szerkesztve
Akarom is mondani "Hatalmas szó és történelmi esemény - soha az életben nem volt még Magyarországnak profi sznúkerjátékosa!" - úgyhogy itt is az idő, hogy a Népszaga gyorsan írjon egy cikket, hogy ezen nincs is mit ünnepelni! :ĐĐ Ja és hogy Bulcsú különben se magyar, meg najó, hát magyar, de nem itt készül! Najó, hát magyar is meg itt is készül, de tutti utájja Óbántot!!! :D És különben is miaz, hogy kikapott Ronnie O'Sullivantől?!!!! Préda! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!