Hámori Luca a Helif elleni meccs után: Éreztem, hogy ez ma nem fog menni!

2024. augusztus 03. 18:11

Történelmet írt a kőszegi ökölvívó a párizsi olimpián.

2024. augusztus 03. 18:11
null

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint arról az elmúlt napokban többször is írtunk, hatalmas felhajtás kísérte a párizsi olimpia ökölvívótornáján a női 66 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Imane Helif szereplését, az algériai sportoló a negyeddöntőben ráadásul a kőszegi Hámori Luca ellen lépett ringbe. Az afrikai sportoló egyhangú pontozással nyert, így a magyar öklöző ötödik helyen zárt, ám így is történelmet írt, az egész ország büszke rá!

Ezt is ajánljuk a témában

„Nehéz csatára számíthattam, de kizártam a médiát, tudtam, hogy miért jöttem ide. Úgy voltam vele, lesz, ami lesz, megtettem minden tőlem telhetőt. Boldog és hálás vagyok, mert első női bokszolóként jutottam ki az olimpiára, amelyen két meccset is nyertem. Próbáltam nem szabálytalankodni, tisztelettel lenni az ellenfelemmel szemben.

Az edzőim azt mondták, hogy még több, még több, még több kell, de én éreztem, hogy ez ma nem fog menni.

Próbáltam élvezni a küzdelem minden egyes percét és kihozni magamból a maximumot. Telefonomon kikapcsoltam az értesítéseket, az egész magyar csapat nagyon sokat segített. Végtelenül hálás vagyok! Akkora támogatást kaptam, mint soha senki. Ez adott erőt a mérkőzéshez! Örülök, hogy idáig eljuthattam. További sok sikert kívánok az ellenfelemnek!” – fogalmazott Hámori Luca a mérkőzése után a köztelevízió riporterének.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 334 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tolókapu
2024. augusztus 04. 07:34
Jó voltál Luca!! Gratulálok a helytállásodért!!
2024. augusztus 04. 03:58 Szerkesztve
Megértek minkitől minden lelki tényezőt, csakhogy ez egy sport, nem egy terápiás csoport. Ha a klubok helyett az endokrinológiai rendelőkből válogatnak versenyzőket, az mennyire ok? Khalif gyerekkori képeit nézve, amin csakugyan normális kislánynak tűnik, bennem az is felmerült, hogy simán szarrádopingolták, aztán írtak hozzá egy korszerű sztorit. Ha serdülőként doppingolják, kialakul a csontozata, izomzata, és meg is marad. Ha vérkészítmény vagy más humán szövet doppingot (is) kapott, abban pedig a donor kromoszómái ott lesznek, ez is magyarázat lehet a korábbi állítólagos eredményekre. A here, vagy annak egy részének transzplantációjával is legalább 100 éve kísérleteznek. Érdekes, hogy a téma egyik sikeres kutatója egy francia, Jean-Michel Dubernard.
Secerror
2024. augusztus 04. 02:32
Az megvan, hogy a súlycsoportban egész véletlenül nem volt francia versenyző?? Mindenhol ott vannak, ebben a súlycsoportban nem. Itt az algériai a francia. Nem vállalták fel annak az ódiumát, hogy abban a szennyes olvasztótégelyben ugyanolyan mérvű tiltakozás legyen a gyarmat lánya ellen, mint nálunk, vagy az olaszoknál. Undorító egy náció ez a francia. //olympics.com/en/paris-2024/schedule/boxing/women-s-66kg?day=3-august
békalepcse2.0
2024. augusztus 03. 23:40
Luca a nemzeti hősünk és egy szekérderék virággal, na meg egy komolyabb állami kitüntetéssel kell várni a reptéren. Ennyi és pont!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!