Megvan az új Szoboszlaink? A Real Madriddal viaskodó spanyol éllovas nézte ki magának a magyar tehetséget

2024. január 16. 08:10

Új csillag születik?

2024. január 16. 08:10
null

Az M4 Sport arról ír, hogy a spanyol élvonalbeli Girona és a holland Sparta Rotterdam is érdeklődik Vancsa Zalán iránt – ezt most a belga másodosztályú Lommel játékosának édesapja is megerősítette. Hozzáteszik: Vancsa Miklós elárulta, hogy a két csapat érdeklődése hónapok óta napirenden van. A fantasztikus hír, hogy 

a spanyol klub vezetőedzője és sportigazgatója is szeretné leigazolni a 19 éves magyar támadót, aminek anyagi akadálya nem lesz:

a Girona és a Lommel is a City Football Group kötelékébe tartozik, ám a spanyol klub esetleges BL-szereplése azonban bonyolíthatja a helyzetet, „mert az európai szövetség (UEFA) szabályai szigorúan veszik az azonos tulajdonosi körben lévő csapatok közötti játékosmozgást”, írják.

Az édesapa elmondta: „Annak örülünk igazán, hogy 

a vezetőedző Zalán minden mérkőzését megnézi és nagyon tetszik neki a játéka. 

Ez abból a szempontból jó hír, hogy nem »az edző torkán van ledugva«, hanem ha esetleg odakerül, akkor az edző javaslatára, tehát lehetőséget is fog kapni, ami azt jelenti, hogy akár nyártól lehet egy la ligás játékosa Magyarországnak, ezt apaként rendkívül jó megélni”.

Hangsúlyozzák: nem valószínű, hogy most télen megtörténik a klubváltás. „A Lommelben feladatai vannak még a fiamnak, nagyon motivált abban, hogy a Lommel belga első osztályú legyen, erre azt gondolom, hogy jó esélyük is van. 

Most nem is kell mással foglalkoznia, ha így teljesít, az nem lesz kérdés, hogy szintet vált.

 Hogy az most Girona vagy Sparta Rotterdam lesz, vagy egyéb csapat, azt majd meglátjuk.”

Vancsa Zalán a mostani szezonban 17-szer lépett pályára a belga másodosztályban, öt gól és három gólpassz fűződik a nevéhez. 

Nyitókép: Török Attila/Nemzeti Sport

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. január 16. 09:18
A Mandiner meg a Szoboszlai-centrikus világkép... szánalmas..
powerage
2024. január 16. 08:54
Annyit lehet esetleg kérni, hogy összevont cikkekben szopjátok majd őket, ne külön-külön? Thnx.
Búvár Kund
2024. január 16. 08:26
Jaaj hagyjuk máár.... Szoboszlai már ilyen korban stabil kezdő volt a bajnokságért küzdő Salzburban.. ő meg egyenlőre a belga másod osztályban játszik... De hány ilyen játékosunk volt már a Barcanál, Realnál, Benficanal ...
Dictator
2024. január 16. 08:20
Igazi vidéki suttyó fejű gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!