Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Változnak az idők nyugaton

2024. május 20. 21:08

Kedves Nádas Úr! Az „előkelő” német barátai most csúnyán elbántak Önnel.

2024. május 20. 21:08
Both Hunor
Both Hunor
Pesti Srácok

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

„Az értékek teljes felhígulása magában foglalja a valódi teljesítmény teljes eljelentéktelenedését is. A szép most már a csúnya lesz, a rossz most már jó lesz, a bűn pedig büntetlen marad, de persze csak ha szektába tartozó személyt érinti a dolog. Tiszta Orwell. Visszatérve pedig a mostani botrányra. Minden tiszteletem mellett, elismerve Nádas Péter írói nagyságát, azt azért nehéz lenne elfelejteni, hogy Nádas egy alkalmat sem hagyott volna ki az elmúlt években, hogy időről időre belerúgjon a woke őrület ellen sokszor egyedül harcoló Orbán-kormányba. Vagy magába a miniszterelnökbe is.

Csak néhány idézet tőle. »Kelet-Európai maffiaként működik a Fidesz« – mondta 2022-ben a Neue Zürcher Zeitungnak. »Orbán csodálja az erőt. Orbán egy félelemmel teli ember, aki „mindentől fél, akárcsak Putyin« – mondta egy másik német lapnak. »Nem tudta meghatározni, hol vannak a határok, hol a határ a jobboldal és a fasiszták között. Miután a mai napig lebegteti, a csőcselék beáramlott abba a politikai rendszerbe, amelyet felépített, és soha többé nem tudja megvédeni magát a csőcseléktől« – beszélt a fideszesekről a Magyar Narancsnak jó pár évvel ezelőtt.

Sajnos visszanyalt a fagyi.

Kedves Nádas Úr! Az »előkelő« német barátai most csúnyán elbántak Önnel. Sajnos már elmúlt az a világ, amikor elég volt tehetséges magyar írónak lenni – na meg utálni hangosan Orbán Viktort – ahhoz, hogy elismerjék munkásságát nyugaton. Ennél most már több kell: vagy afrikai bevándorlónak, vagy transzneműnek, esetleg nembinárisnak kell lenni.

Változnak az idők.”

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akoba
2024. május 21. 14:33
Tökéletes korkép! Vagy inkább kórkép? ):
zlorinczi
2024. május 21. 12:45
1.) ki ez? 2.) mit tett eddig? 3.) hol és kinek számít? 4.) miért is kellene érdekeljen?
Morton
2024. május 21. 11:58
Szörnyűség! Nem elég, hogy baloldali és buzi? De tudok megoldást, van valahol még egy doboz fekete cipőpasztám, szívesen felajánlom az író úrnak, ha jól bekeni vele a fizimiskáját, talán még van esélye! :)
Megtalálta
2024. május 21. 11:55 Szerkesztve
Egyetértek, Nádas nem igazán érdemli meg, hogy sajnálkozzunk rajta. Ha nem is oszlopos tagja a progresszív kommandónak, de mindenesetre egyik illusztris alakja. Rettegett a jobboldali szélsőségektől, és most, hogy baloldalról kapja az ívet, nagyokat hallgat. Egyébként nem csak az a "baj" vele, hogy fehér, heteró (legalábbis úgy tudom, hogy nem homokos, vagy ha az, akkor nem nagyon hirdeti) férfi, hanem hogy zsidó, ami mostanság kezd igazán szitokszóvá válni progresszívéknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!