Hallatta a hangját a britek háromszoros olimpiai bajnok úszója, Adam Peaty is.
„Az étkeztetés nem elég jó ahhoz a színvonalhoz, amelyet a sportolóktól elvárnak. Tokióban és Rióban az étel hihetetlen volt, de ezúttal… Nem volt elég fehérjelehetőség,
hosszú sorok álltak mindig, fél órát kellett várakozni, hogy enni kapjunk. Szeretem a halat, de itt az emberek férgeket találtak bennük
– árulta el a sportoló a Swimswam.com-nak. – A fenntarthatóság narratíváját rákényszerítették a sportolókra. Én húst akarok, húsra van szükségem a megfelelő teljesítményhez, és ezt eszem otthon is. Akkor miért változtassak?”
A sportolók a játékok alatt többször is nyilatkozták, hogy az olimpiai falu ételei is befolyásolták őket a sikerek elérésében. Az ellátást intéző Paris 2024 Food Vision kiadott egy dokumentumot, amelyben az olvasható, hogy a játékok alatt 13 millió ételt szolgálnak, szolgáltak fel a sportolóknak helyi eredetű, szezonális, csökkentett állati fehérjét tartalmazó élelmiszerekből, hogy csökkentsék a játékok alatt a karbonlábnyomot a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpiához képest. De érezhették a franciák is, hogy nincs minden rendben. A panaszok nyomán Étienne Thobois, a 2024-es párizsi játékok vezérigazgatója kiigazításokat jelentett be, beleértve az állati fehérjék növelését.