Elszabadultak az angol drukkerek a győztes gól után (VIDEÓ)

2024. július 11. 08:38

Euforikus hangulatban reagáltak a szurkolók Anglia drámai, utolsó percben szerzett góljára a hollandok ellen, ami az Eb-döntőbe jutást jelentette.

2024. július 11. 08:38

Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

A Németországban zajló labdarúgó Európa-bajnokság szerdai elődöntőjében Anglia hamar hátrányba került Hollandiával szemben. A britek még az első félidőben egyenlítettek Harry Kane 11-esével. Nagyon úgy tűnt, hosszabbítás lesz, ám a 91. percben jött Ollie Watkins, akinek a mesteri lövésével Anglia 2–1-re legyőzte Hollandiát, és bejutott az Eb döntőjébe, ahol majd Spanyolországgal találkozik.

A drámai végjátékban, Watkins góljánál talán földmozgásokat is mértek a szeizmológusok a szigetországban, akkora volt az öröm a szurkolók körében. A brit Sky News megmutatta, hogyan ünnepel a nép. Kane egyenlítő gólja után az ország új miniszerelnökét, Keir Starmert is láthattuk, ahogy egy helységben örül és kezet fog a kollégájával. Ő épp nincs most otthon, a NATO 2024-es washingtoni csúcstalálkozóján vesz részt az Egyesült Államokban. A Sky riportere, Tom Parmenter a manchesteri közönség reakcióit figyelte, amikor Anglia az utolsó pillanatban szerzett drámai Ollie Watkins-gólnak köszönhetően bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe. Ekkor elszabadultak az indulatok, repültek a poharak és őrjöngött mindenki. 

Mi vagyunk a legjobb csapat, mert nálunk játszik Jude Bellingham” 

– mondta egy szurkoló, és többen is azt állították, hogy ezek után Anglia fogja megnyeri a 2024-es Európa-bajnokságot. Vasárnap este kiderül, a berlini fináléban Spanyolország lesz az angolok ellenfele.

Parmenter azzal zárja riportját, hogy Ollie Watkins, az Aston Villa futballistája most a nemzeti hős Angliában.

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. július 11. 13:19
Ennek a Szószgépnek olyan undorító feje van, hogy a macskámat se merném rábízni mert ha elfordulnék egy pillanatra akkor egy éles vernyogást hallanék és ha hirtelen visszafordulnék már csak a szegény pára farokcsontját cupákolná lefelé.
jobbrafel
2024. július 11. 10:54
Ez most hányadik gól is ezen az EB-n, ami az utolsó percekben született, s a meccset döntötte el?
nemugatolmerkapol
2024. július 11. 10:28
Szimpatikusak az angolok. Felemelő, (balliberálisok számára félelmetes) ahogy katartikus örömöt, közösségi élményt tud adni egy ilyen győzelem. De a spanyol terciókat nem tudják megállítani.
luxusbatar
2024. július 11. 10:12
Míg a pálya tele fekete focistával a szurkólók között elvétve, ha egy-egy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!