Elképesztő összegért vinné ifj. Lisztes Krisztiánt egy Bundesliga-klub, már tárgyalnak is a Fradival

2023. augusztus 16. 16:19

A Ferencváros éves költségvetésének majdnem egyharmadát is kifizethetik a fiatal labdarúgó játékjogáért.

2023. augusztus 16. 16:19
Budapest, 2023. április 2.
A ferencvárosi Lisztes Krisztián, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Konkrét ajánlatot tett a Ferencváros együttesének ifj Lisztes Krisztián játékjogáért az Eintracht Frankfurt a Nemzeti Sport információi szerint. A lap megdöbbentő összeget említ átigazolási díjként a mindössze 18 éves játékossal kapcsolatban, azt írják, 

a Bundesligában szereplő frankfurti együttes több mint 10 millió eurót fizetne a Fradinak Lisztesért.

Ez az összeg a Fradi éves költségvetésének majdnem az egyharmadát teszi ki. Összehasonlításképp: a 19 éves Kerkez Milost 18 millió eurónak megfelelő összegért igazolta le a Bournemouth, ám nem mellékes, hogy a játékos addigra szerepelt az AC Milan utánpótlásában, és kezdőként végigjátszotta az előző idényt az AZ Alkmaar csapatában. 

A hírek szerint az említett összeg nem is fix díj, hanem részben a játékos teljesítményének függvényében változhatna, és ráadásul nem is egyszerre fizetné ki a német együttes. Mindez azonban egyelőre csak elképzelés, hiszen két másik klub is bejelentkezett a fiatal magyar labdarúgóért, de a Ferencváros és a frankfurti csapat között tárgyalások zajlanak az átigazolásról. 

A Nemzeti Sport megkereste a zöld-fehéreket az ügyben, az FTC azonban közölte, hogy nem kívánnak átigazolásokkal kapcsolatos sajtóhíreket kommentálni. A lap Németországból származó információ szerint az Eintracht Frankfurt azonnal fizetne egy több millió eurós összeget, 

ifj. Lisztes Krisztián azonban még maradna egy évet a Fradiban, csak 2024 nyarán kerülne a német csapathoz,

és a teljes átigazolási díj a következő idényekben mutatott teljesítményétől függene. A lap azt írja, a két fél alyan komplex megállapodáson dolgozik, amelynek eredményeként a játékos végleges vételára, több év alatt, ha folyamatosan játszik és jó teljesítményt nyújt, akkor a tízmillió eurót is meghaladhatja. Ifj. Lisztes Krisztián teljesítményére egyelőre idén sem lehet panasz, az eddigi két bajnoki mérkőzésén két gólt szerzett. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. augusztus 16. 18:02
HÁT, ja! VALÓBAN több feltételnek teljesülnie kellene, DE MÉG alig jött ki a pályára a nagyokkal, és máris a BUNDESLIGA egyik csapata érdeklődik iránta. S EZ nem semmi!
Halder_1899
2023. augusztus 16. 17:49
Azért ehhez sok mindennek kell történnie, a 10 millióhoz. Alapösszeg sokkal kisebb, sok ha jönne akkor teljesülne. Hajrá Fradi !
KBA98
2023. augusztus 16. 17:08
A foci már emberpiac lett! A sport kimaradt belőle?
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 16. 16:56
Biztos felcsuti nevelés ... nem lehet más ! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított az Orbán-kormány ellen a migráció támogatása miatt! Igen, jól hallották: Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított az Orbán-kormány ellen, mert az Európai Bizottság úgy látja, hogy a Fidesz nemhogy nem akadályozza, de még támogatja is az illegális migrációt." (Gyöngyösi Márton FB)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!