Sportterasz is lesz Tusnádfürdőn

2022. július 15. 18:28

Marco Rossi, Bölöni László, Gera Zoltán, Lőrincz Tamás és Viktor is vendég lesz az erdélyi rendezvényen.     

2022. július 15. 18:28
null

Két év után ismét sor kerül a Bálványosi Nyári Szabadegyetemre és Diáktáborra Tusnádfürdőn több tízezer erdélyi és magyarországi résztvevővel. A 31. eseményen a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közös kezdeményezésében most először egyedülálló sporttematikájú program lesz a központi helyszínen július 20–23. között. Délelőtt sportfilmeket vetítenek, megtekinthető lesz többek között a Hosszú Katinka életútját bemutató Katinka című film, a Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című, az AIPS médiapályázatán második díjas alkotás, vagy épp Tihany Viktor az Anya, a bajnok műve is.

A fesztivál Buzánszky Jenő nevét viselő sportteraszán interjúk, valamint kerekasztal-beszélgetések formájában a legnépszerűbb és legismertebb sportágak hazai és határon túli bajnokaival, sportszakemberekkel, szakpolitikusokkal vitatják meg a nemzetközi és a magyar sport aktuális kérdéseit – írja a Nemzeti Sport. Beszélgetés hallgatható mások mellett a birkózó Lőrincz testvérekkel, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Tamással, illetve az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Viktorral.

Pódiumra lép a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, korábbi válogatott kézilabdázó; Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, aki aktívan rész vesz a jövő évi budapesti atlétikai vb szervezésében; Gera Zoltán korábbi válogatott labdarúgó; Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya és Bölöni László, a BEK-győztes erdélyi magyar legenda is, aki edzőként felfedezte Cristiano Ronaldót. A Magyar futballcsapatok az európai kupaporondon – labdarúgás és gazdaság a Kárpát-medencében című kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Világi Oszkár, a Dunaszerdahely tulajdonosa, Diószegi László, a Sepsiszentgyörgy elnöke, Zsemberi János, a Topolya tulajdonosa és Kelemen Árpád, a PricewaterhouseCoopers szolgáltatóhálózat vezető menedzsere is. Elfogadta a szervezők meghívását Schmidt Ádám sportállamitkár, Gyulay Zsolt MOB-elnök, Novák Károly Eduárd, Románia sportminisztere és Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke is. A nemrégiben véget ért budapesti vizes vb tapasztalatait szombaton Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség és Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke összegzi.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. július 21. 19:11
Csak kicsit jobban vigyázni ebben a nagy melegben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!