Nem a két szülő, hanem a gondoskodás nevel fel egy gyereket

2018. november 9. 08:21

Jámbor András
Mérce

Ma a kormány politikája leginkább a jómódúaknak kedvez a családi adókedvezménnyel. Persze erről nem szól kérdés a Nemzeti Konzultációban.

„Alapvetően, ha az ember nem néz mélyebbre és csak végigtekint a Nemzeti Konzultáció kérdésein, nem talál gondot. De ha tüzetesebben megnézzük, egy dolgot biztosan nem találunk: azokat a kérdéseket, amelyek konkrétan minden magyar gyerek jólétéről szólnának.

Nincs például szó a családi pótlék emeléséről, az egészségügyről, az oktatásról, vagy bármilyen olyan támogatási formáról, ami rászorultsági alapon a nehéz sorsú, szegény családba tartozó gyereket támogatja. Mert azt tudjuk, ma a kormány politikája leginkább a jómódúaknak kedvez a családi adókedvezménnyel. Persze erről nem szól kérdés a Nemzeti Konzultációban.

Talán a helyzetet legjobban az alábbi két kérdés példázza:

Egyetért-e Ön azzal, hogy gyermekeink szellemi, lelki, fizikai fejlődése olyan érték, amelyet az államnak is védenie kell?

Mert persze ez szép és jó, de hát nyilván egy bullshit, amibe bármit be lehet érteni, ahogy az ellenkezőjét is. Vajon ebben benne van a családon belüli erőszak? És nem hiányzik fájóan az anyagi biztonság kifejezés belőle? De egy másik kérdés talán még jobban rámutat erre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre