Mikor kell részvényt venni?

2020. március 23. 19:00

Most úgy tűnik, hogy eljött az apokalipszis, de korántsem így van. Recesszió lesz, igen mély recesszió, de a vírus legyőzhető.

2020. március 23. 19:00
Zsiday Viktor

„Erről a témáról különböző aspektusokból kb. 1-2 évente írok egy cikket*, amikor nagy pánik vagy nagy eufória van. Teoretikusan mindenki tudja, hogy mikor kell részvényt venni: a recesszióban, a félelem kicsúcsosodása idején – csak nehéz végrehajtani.

Aki 2008 októberében a Lehman Brothers összeomlása után részvényt vett, az jó pár hétig igen kellemetlenül érezhette még magát, mert a részvényárak tovább zuhantak, de 2-3 éves távon ez a befektetés igen jól hozott.

A hangulat rövid távú időzítésre nem jó, de recesszióban vásárolni hosszabb távon szinte mindig kifizetődő.

A helyzet most is hasonló. Nem tudjuk, hol van a részvénypiac alja, nem tudjuk meddig esik, de a legjobb vételi pontok mindig akkor jönnek el, amikor kiderül, hogy végképp beütött a recesszió, leállnak a gyárak, eljön a világvége. A mostani helyzetre – mint mindig – sokan azt mondják majd, hogy ez teljesen más, ez valami új, ez most nem olyan. De. Pont olyan. Mindig ugyanolyan. Nem tudom, hogy 1 hét múlva hol lesznek a részvényárak, vagy 1 hónap múlva, de

aki ilyen pánikban ésszel, nem tőkeáttétellel, óvatosan, kis részletekben részvényeket vesz, az az esetek nagyon nagy többségében pár éves távon elégedett lesz a döntésével.

Azt se feledjük el, hogy bár az európai politikusok nem tettek meg a vírusválsággal kapcsolatban mindent, ami szükséges lenne, de napról napra egyre többet tesznek, és ennek hasonló következménye lesz, mint Kínában: 1-2-3 hét múlva az exponenciális növekedés véget ér, sőt le fog állni az esetszámok növekedése.

Most úgy tűnik, hogy eljött az apokalipszis, de korántsem így van.

Recesszió lesz, igen mély recesszió, de a vírus legyőzhető még a hagyományos módszerekkel is (karantén), sőt jó eséllyel idővel (ha szerencsénk van őszre) lesz oltás is.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 13. 17:18
"Mikor kell részvényt venni?" Semmikor.
Akitlosz
2020. április 29. 12:54
"Mikor kell részvényt venni?" Akkor, ha olyan saját céget akarunk, amelyik előtte másoké volt.
aleb19
2020. április 12. 18:03
zsidaibarom 1-2 hete is azt mondta erdemes reszvenyeket venni azonnal... azota 5-10% minusz adodott valahogy a tozsdeken
OrangeOrder
2020. április 10. 18:22
Látom, nem sokan értenek hozzá. De ez nem baj, én azért kis játékpénzt befektettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!