Százhúsz település csatlakozott a Föld Órájához

2010. március 27. 13:24

Egy órára elsötétül százhúsz település szombaton fél kilenctől. Világszerte több mint száz országban alszanak ki a fények a Föld Órája mozgalom felhívására.

2010. március 27. 13:24
Tavaly 67 önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, idén azonban már 120 jelezte, hogy egy órára lekapcsolják a díszkivilágítást. A világ több mint száz országában tartják meg a World Wide Found (WWF) kezdeményezésére a Föld Órája akciót, amellyel a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet. Magánszemélyek között is egyre népszerűbb a klímaakció, elektronikus képeslapból több mint 50 ezret küldtek el a Föld Órája honlapján keresztül - mondta Balogh Alexandra, a WWF szóvivője. A Budai Vár Savoyai teraszán Kulka Jánossal, Szabó Győzővel és a főváros képviselőjével lekapcsolják a fényeket, majd tűzzsonglőr-bemutatót és közös dobolást tartanak.

A megmozdulás keretében sötétbe borul többek közt a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, a New York-i Empire State Building, és a dubai Burdzs Kalifa is. A kezdeményezés 2007-ben Sydneyből indult, akkor 2,2 millióan, egy év múlva már 50 millióan csatlakoztak hozzá.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2010. március 29. 00:12
hátezkurvajó. elmondom, hogy a szpot egy csomó helyen 7/24ben fut 42-50 collos lapostévéken. de gondolom az ehhez szükséges áramot photovoltaikkal vagy szélerőművel csinálják. a fasznak se kell föld órája, meg föld napja meg föld perce. nem kellene inább fogyasztani, mint a birkák. reklámot se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!