A szír vádlott „igen udvarias”, úgyhogy „biztos nem gyilkolhatott csak úgy” – íme a derűs mindennapok Solingenben és vidékén!

2024. augusztus 26. 15:29

Korrupció, luxus-embercsempészet, sztárügyvédet fogadó csóró migráns: zajlik az élet Németországban.

2024. augusztus 26. 15:29
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(A nyitóképen Nancy Faeser, Németország belügyminisztere; forrás: Filip Singer/MTI)

Miközben az illetékes német vezetők épp döbbenten állnak a solingeni vérengzés előtt (ezt sem láttuk jönni, úgymond), alternatívabb portálok pedig sóhajtva bányásszák elő a júniusi hírt, amely szerint

Solingen jelenlegi szoci polgármesterével szemben nyomozás indult tartózkodási engedélyek illegális kiadásában való segédkezés gyanúja miatt,

egy ügyvédeket és solingeni hivatalnokokat érintő szövevényes korrupciós/luxus-embercsempészős ügyben (350 ezer euróig, azaz 137 millió forintig terjedő összegeket kellett kicsengetniük az érdeklődő araboknak és kínaiaknak, amiből aztán bőven telt kenőpénzekre, például a solingeni SPD támogatására) – tehát miközben Solingenben épp zajlik a jogállami élet, eggyel arrébb, Bad Oeynhausenben most került bíróság elé a júniusban agyonvert húszéves Philippos ügye.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Ali szerint viszont ideje foglalkozni a migránsbűnözéssel is.

A lengyel anyától és görög származású apától született fiúval minden bizonnyal egy 18 éves szír végzett,

akit most nem kevesebb mint három ügyvéd segít – köztük az ország egyik legismertebb védőügyvédje és annak apja, akik elmondásuk szerint nem pro bono, hanem busás fizetség ellenében járnak el, a vádlott családjának felkérésére.

És meg is dolgoznak a pénzükért. A sztárügyvéd különböző interjúkban elmondta: agresszív fiatalemberre számított az első találkozásukkor, ehelyett azonban egy

már-már szégyenlős, higgadt tizenéves állt vele szemben.

Véleménye szerint a tetthelyen a tanúk mind ittasak voltak, ráadásul sötét is volt, de ha tényleg úgy történt az eset, ahogyan azt néhányan állítják (azaz hogy Mwafak Al S. még a földön fekvő, mindenhonnan vérző Philippos fejét is ütötte-rúgta, amit a boncolás meglehetős egyértelműséggel igazolt), akkor az csakis alkohol hatására történhetett, mert

józan állapotban a szolid szír „biztosan nem” viselkedett volna így.

Az ügyvéd emellett kifejtette, hogy védence családjára „olykor rossz szemmel néznek” a környezetükben, ráadásul a média is lerohanta őket, pedig szeretnének kimaradni a dologból. Arra a kérdésre, hogy miből fizeti a család a honoráriumát, rámutatott, hogy az ilyesmi egyáltalán nem tartozik a nyilvánosságra, és nincs is az egészben semmi különös: számos alkalommal előfordult már, hogy akár segélyen élők is kifizették neki a kért összeget –

egy „nagycsalád” például két nap alatt simán előteremtett egy 180 000 eurós kauciót, amikor arra volt szükség (ez szűk 71 millió forintnak felel meg).

A sztárjogász különösen azt sérelmezi, hogy egyes politikusok az alapján, hogy a vádlott szír, és a rendőrség előtt már ismert, rögtön keményebb fellépést követelnek a bűncselekményt elkövető külföldiekkel szemben. Miközben a védence (akinek a hírek szerint erőszakos, vagyon elleni és kábítószeres bűncselekmények voltak már a rovásán) eddig csupán egy bírósági figyelmeztetést és egy 400 eurós pénzbüntetést kapott, el sose ítélték, tehát nincs szó veszélyes visszaesőről.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 01. 10:06
Nah pont ezért nincs demokrácia sehol. A csóri zsebtolvaj és a vagyonos család rámutat a valóságra.Persze evvel nem védeni akarom a csóri zsebest,mert én pl.minden vagyon ellenni sérelmet keményebben büntetném. Csak arra ,hogy megkülönböztetés. Ha faszjankónak jár a jó ügyvéd akkor a másiknak is járna.Az meg hogy ittasan követi el,nem lehet védelmi alap,hisz ő döntött iszik ,nem más erőltette rá.Előbb kell gondolkodni. Nem én vagyok a hibás,hanem a drog bocsi mosom kezeimet...pl..Ha hülye vagy alapból ,ne fogyasz semmit,mert hülyébb leszel úgyis.,van egy ilyen oldala is a cselekedeteknek.
ügyvéd
2024. augusztus 28. 20:23
De: gyilkost sosem védtem!
ügyvéd
2024. augusztus 28. 20:14
Meg se merek szólalni... :-)))))))))))))))
BBALU
2024. augusztus 27. 21:35
Kálmánolga nénike szerint ezek riadt,megfáradt,bociszemű menekültek. A mikor meg az ATV ben szórta a hazugságait ezt is hintette. Egy már megölhetné kálmán nénit is. Hogy élvezze működésének gyümölcsét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!