Így működik az amerikai Pravda: a New York Times nyílt propagandája Kamala Harris mellett

2024. július 29. 12:47

Úgy tolják Kamala Harris szekerét, mintha az életük múlna rajta.

2024. július 29. 12:47
null

Nyitókép: Stephanie Scarbrough / POOL / AFP

 

Mint ismert, a New York Times szerkesztőségi cikkben kérte Joe Bident amerikai elnököt, hogy lépjen vissza az újabb elnökjelöltségétől. Amióta Kamala Harris lett a Demokrata Párt nem hivatalos jelöltje, úgy támogatják a progresszív baloldal elnökaspiránsát, hogy az már a Pravdát idézi. 

Íme néhány cím az elmúlt napokból a NYT címlapjáról: 

„Szkeptikus voltam Kamela Harrisszel kapcsolatban, de megtértem.” 

„A csendes kötelék, amely Kamala Harris-t összefűzi potenciális alelnökjelöltjeivel” és „Így békéltem meg Kamala Harris jelöltségével.”  De még sorolhatnánk a pozitívabbnál pozitívabb cikkek címeit. 

Azt már nyolc éve tapasztalhatják az olvasók, hogy miként ír a lap Donald Trumpról, nézzük azonban meg milyen hangnemben írnak alelnökjelöltjéről J.D Vance-ről. Az elmúlt napok címei közül válogattunk:

„Dekódoljuk JD Vance nacionalizmusát” vagy

 „JD Vance megbotlik debütálásakor, miközben a demokraták támadásba lendülnek” 

valamint „Vance becsmérelte Harrist, amiért gyermektelen. De családja megvédi őt” és ott vannak a Vance-ről megjelent vélemények is: „Vance egészen borzalmas” „Csak egy kérdés Trumphoz és Vance-hez: Mi a baj veletek, emberek?” 

Az amerikai médiagépezet tehát beindult, kérdés, ez elég lesz-e ahhoz, hogy hatalomra juttassák Kamala Harrist.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xerxesz
2024. július 29. 17:35
mert az életük múlik rajta...
barkov08
2024. július 29. 14:30
Most arról is jöhet cikk, hogy az egész EU-ban a Fidesz költi a legtöbbet a propagandára. Erről mikor írtok? Nincsenek szavak arra, mennyire egy képmutató, hazaáruló, undorító brigád vagytok.
zabszem
2024. július 29. 14:21
A FOS az csak FOS....
nyugalom
2024. július 29. 14:21
Fárasztó ez a vihogó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!