Nyakunkon érezzük a hidegháború leheletét – orosz hadihajók érkeznek Kubába

2024. június 07. 07:05

Az oroszok elvileg csupán udvariassági látogatást tesznek a kubai haditengerészet parancsnokánál és Havanna kormányzójánál.

2024. június 07. 07:05

Nyitókép illusztráció. Fotó: Press Service of the Black Sea F / Sputnik via AFP

Az orosz haditengerészet négy hajóból álló köteléke június 12-én hivatalos látogatásra érkezik Havanna kikötőjébe – közölte csütörtökön a kubai külügyminisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint.

A havannai közlés értelmében a hatnapos látogatáson az Admiral Gorskov fregatt, a Kazany atomtengeralattjáró, a Pasin tartályhajó és a Nyikolaj Csiker mentőhajó vesz majd részt. A kubai diplomáciai tárca szerint az orosz hajók érkezése összhangban áll a kétoldalú baráti kapcsolatokkal, valamint a nemzetközi szabályok szigorú betartásával és 

egyik hajó sem szállít atomfegyvert, a horgonyzásuk nem jelent veszélyt a térségre.

Az orosz tengerészek egyebek mellett udvariassági látogatást tesznek a kubai haditengerészet parancsnokánál és Havanna kormányzójánál.

(MTI)

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. június 07. 15:08
Nagy dolog. A Tajvani szoroson meg az amerikai hajók grasszálnak. Hajó-hajó.
Kybon
2024. június 07. 12:45
Amerikának lőttek, vagy lőni fognak. Elég csak végignézni egy átlagos nagyvárosban...
Nasi12
2024. június 07. 10:57
Udvariassági látogatásnak tünik. Viszonzásként az amerikai hadihajók felbukkanására az orosz partoknál.
zsuzsa-963
2024. június 07. 10:16
Nem ártana egy orosz támaszpont Kubában, hogy amerika is érezze, hogy ellenséges atomfegyver van a közelében, talán kisebb lenne az orcája
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!