Buszokkal utaztatja a mexikói kormány a migránsokat az Egyesült Államok határához

2024. szeptember 03. 23:10

Felháborodtak a lépésen az amerikaiak.

2024. szeptember 03. 23:10

Nyitókép: Qian Weizhong/VCG via Getty Images

 

Mexikó kísérő buszokkal szállítja Dél-Mexikóból az amerikai határra azokat a nem mexikói migránsokat, akik menedékjogot kaptak az Egyesült Államokban – számolt be róla az AP News. 

Azok a migránsok, akik igénybe veszik a buszokat, 20 napos tranzitengedélyt is kapnak, amely lehetővé teszi számukra a legális átkelést Mexikón – áll az intézet közleményében. A helyi, állami és szövetségi rendfenntartó erők gondoskodnak a buszok biztonságáról, és az utazás során étkezést biztosítanak – közölte az intézet.

A kormány azt reméli a döntéstől, hogy az segíthet megakadályozni, hogy a bevándorlók gyalog tegyék meg a hosszú és veszélyes utat észak felé. A lépés heves reakciókat váltott az Egyesült Államokban Nick Sortor újságíró a X-en azt írta, hogy

a mexikói kormány nyíltan segíti az Egyesült Államok invázióját”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. szeptember 04. 21:26
"Felháborodtak a lépésen az amerikaiak." A mexikóiak milyen földrészen vannak, te fosomfattya?
survivor
2024. szeptember 04. 17:39
És miért ne tenné ?
angolpuska
2024. szeptember 04. 08:52
Mi a gond Joe Biden kérte. Nem?
obakapimaki
2024. szeptember 04. 08:42
Az semmi! Az itteni moslék által felszopott, őket kitartó soros maffia, meg hajókkal hordja Európába, a liberális, ratyik kérésére, támogatásával.. Gondolom, az a szekta, amelynek oszlopos tagja volt, például Mürkül, a meleg szarig benyalnak nekik, hiszen ők intézték így.. Nincs itt semmi látnivaló..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!