A politikai gyilkosság elviselhetetlen könnyűsége

2024. július 17. 12:24

A probléma, hogy amit látunk, nem egy specifikusan amerikai tragédia, hanem egy egész szakma hanyatlásának a legújabb bizonyítéka.

2024. július 17. 12:24
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Neokohn

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

„A konteológusok is bőségtől duzzadó vadászmezőkre leltek ebben a témában, és minden szakmai bárgyúságot és inkompetenciát sötétben bujkáló ördögi hatalmak ármányának érzékelnek.

Fene tudja, még az is lehet, hogy én vagyok naiv, és a végén nekik lesz igazuk.

A probléma, hogy amit látunk, nem egy specifikusan amerikai tragédia, hanem egy egész szakma hanyatlásának a legújabb bizonyítéka.

Aki kicsit is foglalkozott személyvédelemmel, az tudja, hogy a terep, ahol dolgozunk, »helyszínekből« és »átmenetekből« áll. Az előbbi, ha mégoly bonyolult is, eleve egy alacsonyabb szintű kihívást jelent. A legbonyolultabb helyszín is viszonylag gyorsan »felépíthető« a szakma általánosan elfogadott LEGO kockáiból. Ezzel szemben az »átmenet« két »helyszín« között (hotelből autóba, repülőgépből autóba, pódiumról autóba stb.) mindig belevisz egy plusz bizonytalansági faktort a kalkulusba. Ebből kifolyólag ezek azok az etapok, amikor a szakemberek hátán átnedvesedik az 5.11-es ing vagy a Crye Precision negyedmillió forintos egyenruhája.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Jeszenszky Zsolt

PestiSrácok

Idézőjel

Ezzel Isten nemcsak Trumpot védte meg, de az egész emberiséggel is jót tett.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bartus László

Amerikai Népszava

Idézőjel

Mi inkább az ördögre tippelünk, aki Trump mögött áll, és ezt kitervelte, hogy Trumpot egy földcsuszamlásszerű győzelemhez segítse.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2024. július 17. 15:16
Viszont a Trump elleni merénylet nem is ilyen "átmeneti helyen" történt.
danubius
2024. július 17. 14:41
A címben rejlő erős Kundera áthallás vajon csak szófordulat, vagy egyéb mögöttes tartalmat is takar?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!