Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Rendhagyó tiltakozás Párizsban: a helyiek azzal fenyegetőznek, hogy a Szajnába ürítenek

2024. június 12. 07:13

Az elégedetlenséget csak fokozza, hogy Emmanuel Macron elnök az olimpia előtt a folyóban akar úszni.

2024. június 12. 07:13
World Triathlon Mixed Relay Series and World Triathlon Para Cup - Paris

Nyitókép: Aurelien Meunier / Getty Images

Sok párizsi nem örül a közelgő olimpiai játékoknak, mivel azok számos építkezést, a helyi közlekedés drágulását és biztonsági kockázatokat is vonhatnak maguk után. Emellett sokaknak az sem tetszik, hogy a hatóságok a szexmunkások és a hajléktalanok eltávolításával próbálják vonzóbbá tenni a várost a látogatók számára. Az elégedetlenek ezért egy szokatlan tiltakozási formát választottak: a Szajnába való ürítést tervezik, hogy ezzel is megnehezítsék a szervezők dolgát – írta meg a Világgazdaság.

A „Je Chie Dans La Seine Le 23 Juin” (A Szajnába kakilok június 23-án) kezdeményezés futótűzként terjed a közösségi médiában, ahol különböző oldalak osztanak meg tippeket a tiltakozás logisztikájával kapcsolatban, de persze terjednek a mémek is.

A tervek szerint a Szajna több eseménynek is helyt ad majd az olimpián, köztük úszó és triatlonversenyeknek. Emmanuel Macron francia elnök még azt is megígérte, hogy úszni fog a folyóban a játékok előtt, hogy bizonyítsa, a víz elég tiszta a versenyzők számára is. 

Az akció dátuma is annak köszönhető, hogy Macron is június 23-át nevezte meg a tervezett úszáshoz.

A helyi lakosokat vélhetően az is bosszantja, hogy a Szajnában úszni elvileg 1923 óta tilos, igaz Párizs évek óta dolgozik azon, hogy az olimpiára tiszta legyen, mintegy 1,4 milliárd eurót költöttek erre eddig.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­k­­e­l­­­d­­ ­­a­ ­­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. június 20. 21:06
A lipsik nagyon komolyan dolgoznak azon, hogy az emberiségnek ezt a vívmányát is tönkretegyék. És szokás szerint nem akarnak semmit sem tenni a helyére. Ne hagyjuk.
Temeráf
2024. június 13. 11:54
Nem szarni kéne a folyóba, hanem krokodilokat beengedni oszt úszkáljon a Macronka! Az egyik partra tigriseket kivinni, a másik partra meg pitbullokat telepíteni, nehogy vissza forduljon a retek!
jaznaju-2
2024. június 13. 08:26
Jöjjön, ha Szajna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!