Itt a hírhedt Epstein-lista és a bizonyosság Bill Clintontól András hercegig

2024. január 04. 10:04

„Bill Clinton szerette a fiatal lányokat” – ilyen és ehhez hasonló részletek a nyilvánosságra hozott iratokban; az elképesztő névsorban Donald Trump neve is szerepel.

2024. január 04. 10:04

Nyilvánosságra hozták Jeffrey Epstein társainak és áldozatainak listáját – adta hírül a The Guardian. 

Önmagában a nyilvánosságra hozatal nem feltétlenül érte váratlanul a nyilvánosságot – rebesgették már ezt egy ideje – és a nevek sem mind okoztak meglepetést, mégis mérföldkő ez az ügy történetében.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint emlékezetes, a 2019 augusztusában börtöncellájában gyanús körülmények között elhunyt (a hivatalos verzió szerint öngyilkosságot elkövető)  Jeffrey Epstein szexuális szolgáltatásokra szakosodott, kiterjedt hálózatot működtetett.

Erre akkor derült fény, amikor az egyik áldozat, Virginia Giuffre pert indított Epstein barátnője, Ghislaine Maxwell ellen; utóbbit 2021-ben többek között szexkereskedelem miatt ítélték el húsz ezstendőre, mivel a nő tinilányokat közvetített Epsteinnek.

 A lányok aztán így vagy úgy híres emberek – politikusok, üzletemberek, művészek, Hollywood-i figurák – karjaiban kötöttek ki Epstein különbejáratú szigetén a Virginia-szigeteken. Hogy ki volt Epstein, erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

A nevek listája a Maxwell-per úgymond mellékterméke, az ügyben tett feljelentések és indítványok alapján, s ezek eddig J. Doe változataiként szerepeltek.

Bár sokakat már a lista nyilvánosságra hozatala előtt is többé-kevésbé azonosítottak, a dokumentumok helyi idő szerint szerdai nyilvánosságra hozatala mégis mérföldkő a történetben.

Így most már biztosak lehetünk abban, hogy

  • a brit András herceg
  • Bill Clinton volt amerikai elnök
  • Michael Jackson
  • és David Copperfield

is valamilyen módon összefüggésbe hozható az üggyel. Még ha a Guardian meg is jegyzi, attól még, hogy valaki neve szerepel a listán,

nem biztos, hogy elkövető, áldozatok és olyanok is szerepelnek rajta, akiket csak futólag említettek.

Az iratok között korábbi vallomások is szerepelnek, például Maxwellé, aki elmondja, hogy András hercegnek csak egyszeri látogatásáról tud, s szerinte akkor nem is voltak lányok a szigeten.

De benne van egy Bill Clintonra nézve jóval kínosabb vallomás is – az Epstein számára szexuális célokra közvetített Johanna Sjobergtől, aki szerint Epstein

„egyszer azt mondta, hogy Clinton fiatalon szereti őket”, mármint a fiatal lányokat.

A volt elnök szóvivője természetesen tagadta az egészet, nyilatkozataiban „szörnyű bűnöknek” nevezve Epstein cselekedeteit, amikről Clinton semmit sem tud (a lap azért pikírtem emlékeztet a Monica Lewinsky-botrányra, amikor egy 22 éves gyakornok lánnyal volt viszonya az akkori elnöknek).

Ezt is ajánljuk a témában

Sjoberg vallomása több érdekes részlettel is bír, például Michael Jackson és David Copperfield kapcsán, akik szintén felkeresték Epstein házát, Copperfield néhány trükköt is bemutatott házigazdáinak. A vallomásból az is kiderül (vagyis leginkább: megerősítést nyer), hogy a lányokat „hólabda”-módszerrel gyűjtötték, vagyis az is kapott pénzt a lányok közül, aki további lányokat közvetített.

Donald Trump neve is előkerült,

de őt a vallomástevő szintén nem vádolta semmivel, pusztán egyik kaszinóját látogatta meg Epstein Atlantic Cityben.

Ellenben Sjoberg vallomásában András herceg is előkerült, akivel Epstein New York-i otthonában találkozott; a herceg nem olyan régen egyezett meg peren kívül az őt szexuális visszaéléssel vádoló Virginia Giuffre-vel, aki Epsteint és Maxwellt vádolta azzal, hogy 17 évesen szexuális együttlétre kényszerítették őt a herceggel, noha hivatásos masszőrként toborozták eredetileg.

Emlékezetes, Maxwellt 2022 júniusában 20 év börtönbüntetésre ítélték – ami ellen Epstein barátnője fellebbez. Maxwell ügyvédei nem voltak hajlandóak kommentálni a feloldott iratokat.

***

A nyitóképen: András herceg, Virginia Giuffre és Ghislane Maxwell 2001-ben. Fotó: Handout / US District Court – Southern District of New York (SDNY) / AFP

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2024. január 05. 04:18
ÉLVEZKEDNEK-KÉJELEGNEK S EZZEL SZÓRAKOZNAK AZ AMERIKAI ÉS ANGOLSZÁSZ "MENŐ FASZOK". RÁÉRNEK, PÉNZÜK IS VAN ILYESMIRE ÉS PERSZE KELLŐEN FÉKTELENEK ÉS GÁTLÁSTALANOK...ÚGY ÉRTEM: ERKÖLCSILEG MEGBASZNÁK A SAJÁT SZÜLŐ ÉDESANYJUKAT HA ÚGY HOZNÁ A SORS.... MEG MINDENKIT A CSECSEMŐTŐL A MATRÓNÁKIG.EZ A "MAGAS" NYUGATI KULTÚRA......
Zsolt75
2024. január 04. 16:00
"Donald Trump neve is előkerült, de őt a vallomástevő szintén nem vádolta semmivel, pusztán egyik kaszinóját látogatta meg Epstein Atlantic Cityben." Hátbazmeg, ez jó hosszú lista lehet. Éttermek, benzinkutak, fodrászatok tulajdonosai, stb...
catalina11
2024. január 04. 15:34
Sokadszor is bebizonyosodik a balliberális szekta tagjai tárházai a devianciáknak, perverzióknak, pedofíliának, homoszexualitásnak és sokan közülük pszichopaták is. " "A kommunistánál (DK, MSZP, Momentum, Jobbik, LMP vagyis a homo sorosicus) kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja" de van rosszabb, a diplomás kommunista..
TheRed
2024. január 04. 15:10
Trumpli papa is csak egy szenilis pedofil vénember, ti meg állandóan őt támogatjátok, mert azt hiszitek, hogy egy oldalon álltok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!