Erdogan kijelentette: Ukrajna megérdemli a NATO-tagságot

2023. július 08. 11:10

A török elnök Volodimir Zelenszkijjel tárgyalt pénteken.

2023. július 08. 11:10
Turkish President Recep Tayyip Erdogan

Ukrajna kétségtelenül megérdemli a NATO-tagságot – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök a Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel péntek este tartott közös találkozóját követő sajtótájékoztatón. A két államfő tárgyalását követően Erdogan újságíróknak elmondta, hogy Ankara továbbra is a Törökország és az ENSZ közvetítésével a háborúban álló Ukrajna és Oroszoroszág közt létrejött fekete-tengeri gabonaszállítási megállapodás meghosszabbításán dolgozik.

„Folyamatosan dolgozunk a gabonaszállítás (tengeri) folyósójának kérdésén” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a legutóbbi meghosszabbítás július 17-én lejár.

Oroszország úgy viselkedik, mintha az egész Fekete-tenger az ő birtokában volna”

– mondta Zelenszkij, aki az országát ért orosz támadás óta most először látogatott Törökországba.

A török elnök elmondta: Vlagyimir Putyin orosz elnök a tervek szerint augusztusban látogat Törökországba, amikor is, Erdogan reményei szerint, a gabonaszállítás kérdése mellett a fogolycsere kérdése is napirendre kerül majd.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

***

Nyitókép: Turkish Presidency/Murat Cetinmu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottoka-0
2023. július 09. 22:44
jó volna tudni, miért taktikáznak a törökök, miért nem egyértelműen foglalnak állást valamiben? ez idáig nem volt rájuk jellemző.
alenka
2023. július 09. 03:37
Fű,csalódtam benned,.... Erdogan.....nem ezt vártam ... Fujjjjjjj
B_kanya
2023. július 08. 22:23
Aszondja a pedoszikrás lopescu: "antilop-5 nakatomi 2023. július 08. 11:56 Mit pattogsz nikkelbolha? Allandoan szidjatok az eu-t, a NATO-t, oroszok a barataitok! Mars kifele es nyiltan is nyalhatjatok a car segget!" Lopescu, előb az ékezeteket találd meg, miközben a NATO gázolját lopod, a lopott földön...
KINGA SÁNDOR
2023. július 08. 15:35
Lehet, hogy ez csak az én vágy vezérelt teóriám! Nem hinném, hogy Erdogan ezt komolyan is gondolta. Szerintem, így akarja minél előbb a tárgyaló asztalhoz ültetni az ukránokat. Aztán majd később biztosan talál valami kifogásolni valót, miért nem lehetnek NATO tagok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!