Soros-szervezet: Izrael támadásait „háborús bűnökként” kellene kivizsgálni

2023. november 14. 21:19

A kórházakra mért csapások több száz ember halálát okozták, és sok beteget komoly veszélynek tettek ki, mert nem kaptak megfelelő orvosi ellátást, állítja a Human Rights Watch.

2023. november 14. 21:19

Izraelnek a gázai kórházak, mentőautók és egészségügyi személyzet elleni támadásait „háborús bűnökként” kellene kivizsgálni – közölte kedden a Human Rights Watch (HRW), sürgetve a nyugat-jeruzsálemi kormányt, hogy azonnal vessen véget az ilyen csapásoknak.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) támadásai nyilvánvalóan törvénytelenek és tovább rombolják a gázai egészségügyi rendszert a HRW szerint. 

„Bár Izrael a hónap elején a kórházak kegyetlen felhasználásával vádolta meg a Hamászt, semmilyen előterjesztett bizonyíték nem indokolta, hogy a kórházakat és a mentőket megfosszák a nemzetközi humanitárius jog szerinti védett státuszuktól” 

– tette hozzá a csoport.

„A kórházakra mért csapások több száz ember halálát okozták, és sok beteget komoly veszélynek tettek ki, mert nem kaptak megfelelő orvosi ellátást” – mondta Dr. A. Kayum Ahmed, a HRW egészséghez való joggal foglalkozó különleges tanácsadója, megjegyezve, hogy „a gázai egészségügyi infrastruktúrát már így is súlyosan érintette a törvénytelen blokád”.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint november 12-ig legalább 521 ember halt meg 137 egészségügyi ellátás elleni támadásban Gázában. Az ENSZ megállapította, hogy november 10-én az enklávékban az alapellátási létesítmények kétharmada és a kórházak fele nem működött, miközben soha nem látott számú súlyosan sérült beteggel kellett foglalkozniuk.

Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. november 15. 15:04
Nehéz elképzelni, hogy a Soros birodalom a háttérhatalomtól függetlenül tevékenykedik, hiszen az emberi társdalom szétverése és az önálló nemzeti közösségek felszámolása sőt, magának az embernek a kiforgatása a saját identitásából, az egyik legfontosabb közös céljuk. Nagyon úgy tűnik, hogy ebben a vonatkozásban az önálló nemzeti zsidó állam sem kivétel, amelynek a népe egyébként is főleg az askenázi eredetű.
KBA98
2023. november 15. 10:34
A Soros-klánt a tűzvonalba kell küldeni!
Mich99
2023. november 15. 10:21
Ez az a Soros-szervezet, amelyik rendszeresen elítéli Magyarországot...
Zokni
2023. november 15. 08:32
“Ezt a “ soros” ezt már elkellene engedni, már a te istened, Orbán sem használja!” - írja. Dehogynem. Ha szükséges, ha pl. Európa megmentéséről beszél félre az elmeháborodott… Most pénteken pl.: “…a kommunisták helyett Soros akarja uralni Közép-Európát…” Komolyan mondom: már-már elmekórtani eset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!