A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Aggódik a Wall Street Journal, hogy hamarabb fogy el a Nyugat pénze, mint hogy az ukránok nyernének

2023. november 28. 10:49

Mint a lap felidézi: az EU korábban azt ígérte, hogy az elkövetkező években 50 milliárd eurót biztosít Kijevnek, de ennek teljesítése kétségessé vált.

2023. november 28. 10:49
ZELENSZKIJ, Volodimir

Az ukrajnai háború hamarosan újabb évébe lép, és Moszkva katonai, politikai és gazdasági téren is előnyben van. Oroszország erőforrásai meghaladják Ukrajnáét, ráadásul Vlagyimir Putyin elnök hadiállapotot vezetett be az orosz gazdaságban, és az olajból származó bevételeket a fegyvergyártás finanszírozására használja – írja a The Wall Street Journal.

Mint hozzáteszik:

eközben az Egyesült Államok és Európa politikai bénultsága veszélyezteti a fegyverszállítmányokat és a pénzügyi segélyeket, amelyektől Ukrajna túlélése függ.

A The Wall Street Journal elemzése kiemelte azt is, hogy a fentiek mellett az EU küzd a finanszírozás jóváhagyásával. Mint felidézik: az unió korábban azt ígérte, hogy az elkövetkező években 50 milliárd eurót biztosít Kijevnek, de ennek teljesítése kétségessé vált.

Mint rámutatnak: Németország költségvetési fékjei megzavarták az EU kiadási terveit, ráadásul Orbán Viktor miniszterelnök is leszögezte: Magyarország nem fogja pénzelni az ukrán háborút.

***

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott kijevi sajtóértekezleten 2023. november 4-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 03. 10:08
Magyarul az ukránok úgy álltak bele a háborúba, hogy tudták, hogy önerőből esélyük sincs. Putyin ezek szerint a villámháborúval csak annyiban tévedett, hogy nem feltételezte, hogy Európa ilyen szinten képes szembemenni a saját érdekeivel. De legalább ő megmutatta, hogy Európának mennyire nincsen már önrendelkezése.
elfújta az ellenszél
2023. november 28. 19:06
50 milliárd eurót a Gyuri bácsi követelt pár éve az EU vezetőivel folytatott tárgyaláson, a kiszivárogtatott dokumentum szerint. Aztán tessék, szinte csak véletlenül az EU vezetői pont ennyit ajánlottak fel. Most meg a WSJ is ennyit emleget, szintén csak véletlenül. De nincs ám itt semmi összefonódás, azt csak a felcsútisták hiszik
KBA98
2023. november 28. 17:30
Miből gondolják, hogy nyerhet a felvásárolt ország, mely a vágóhídra küldte a férfi lakosságát?
ertönszena
2023. november 28. 13:57
Ácsi! Az emberek pénzét tolják bele, miénk a költség. A spekulánsoké, a fegyvergyártóké és más tőkestruktúráké a haszon. Ha az istenadta nép nem érti, hogy a nagy pénzek kaszálásához nincs jobb a háborúnál, akkor bármit benyel, és nem zavarja el azokat, akiknek a dolga az, hogy az ő pénzét áramoltassák a "befektetők" felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról