Letartóztattak egy háborús bűnökkel vádolt szír férfit Németországban

2023. augusztus 04. 20:57

Emberiesség elleni bűncselekményekkel, köztük kínzással és rabszolgasorba taszítással vádolják.

2023. augusztus 04. 20:57

Brémában szerdán letartóztattak egy szír férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy mészárlásban 2013-ban Damaszkusz Tadamon nevű negyedében – számolt be róla a Guardian. A vádak szerint a szíriai állampolgár a Sabiha helyi vezetője volt, amely a politikai ellenfelek elnyomásával megbízott félkatonai csoport. A csoportot azzal vádolják, hogy rendszeresen tartóztatott le civileket, akiket megkínoztak, megzsaroltak vagy munkára kényszerítettek – közölték az ügyészek. 

Az Ahmad H-ként nevezett férfit hosszas nyomozást követően sikerült elfogni. Két akadémikus több elkövetőt is azonosított Tadamonban elkövetett vérengézsek elkövetői közül az eseményekről készült videófelvételek alapján. Köztük volt Amjad Juszuf katonai hírszerző is. A két kutató összebarátkozott Juszuffal hamis Facebook-személyazonosságot használva és rávették, hogy beszéljen a bűneiről és motivációiról. Így jutottak el Ahmad H-hoz is. Üngör és Shahhoud átadták a gyilkosságokról készült felvételeket és az interjúkat francia, német és holland nyomozóknak, akik háborús bűnökkel kapcsolatos vizsgálatokat indítottak, és azóta is igyekeznek elkapni az esetlegesen Európába menekült elkövetőket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Getty Images 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2023. augusztus 06. 10:59
"letartóztattak egy szír férfit" Én azt szeretném már végre hallani, amikor a berbokkot, meg a német bolsevik terrorista rezsim többi főbűnösét, meg még pár CDU-s kollaboránst tartóztatják le emberiesség elleni bűcselekményeik tömkelege miatt.
Phm045
2023. augusztus 05. 08:10
Willkommenkultur......... Na itt az egyik ellenérv. Ez hatvanyozódik, azzal, hogy vajon az illegális uton mennyi ilyen aljadék jutott el Európába?????? Orbán Viktornak teljes mértékben igaza van az illegalis migrációt illetően. Legálisan is bejuthathatnak bűnözők, de lénygesen kevesebben.
backsplash
2023. augusztus 05. 02:14
Már biztosan ott sompolyog az Amnesty
Zsolt75
2023. augusztus 04. 23:07
Fríahmed, nobordersz, meg ilyenek. Mindeközben anglia megállapodott ugandával, hogy odaröptetik az illegális migránsokat. Nem is lógnak a kamionokon azóta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!