Újabb nagy bejelentés: Ukrajna tárgyalásokat kezd Washingtonnal a biztonsági garanciákról

2023. július 30. 22:28

„Ezek világosan megfogalmazott formátumok és támogatási mechanizmusok lesznek” – hangsúlyozta Andrij Jermak.

2023. július 30. 22:28
null

Ukrajna még a héten tárgyalásokat kezd az Egyesült Államokkal arról, hogy a NATO legerősebb tagállama milyen biztonsági garanciákat tud nyújtani Kijevnek egészen addig, ameddig nem válik az ország a katonai szövetség részévé – közölte vasárnap este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke. 

Andrij Jermak Telegram-oldalán azt írta, 

„ezek világosan megfogalmazott formátumok és támogatási mechanizmusok lesznek,

 amelyek addig lesznek érvényben, amíg Ukrajna nem kap a NATO-tagságot”.

Mindez néhány órával azután történt, hogy Zelenszkij bejelentette: elkerülhetetlen, hogy a háború Oroszország területére is átterjedjen, illetve a volt orosz elnök azzal fenyegetett, hogy atomfegyvert vetnének be, ha sikeres lenne az ukrán ellentámadás és Oroszország is veszélybe kerülne.

Mint ismert, Ukrajna esetleges jövőbeli NATO-tagsága központi kérdés volt a júliusi csúcson, ám egyelőre nem kapott konkrét időpontot a csatlakozáshoz, tekintettel arra, hogy a háború még tart és bizonytalan az is, hogy ez meddig lesz így.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo6
2023. július 31. 22:42
Milyen biztonsági garanciákról?Hogy nem basszák őket szájba az oroszok, ha Moszkvát támadják? Egy haldokló birodalom nem garantálhatja a biztonságukat, ami a sajátját sem tudja, vagy azt is egyre inkább veszélybe sodorja.
sorivo6
2023. július 31. 20:54
Milyen garanciákat remélnek egy agonizáló birodalomtól? Rossz lóra tettek és belebuktak.
KBA98
2023. július 31. 16:49
Nem vették észre, hogy Ukrajna már nincs?
MyOp
2023. július 31. 13:42
Ezek szerint csak igaz, hogy Amerika az utolsó ukránig harcolni szeretne Ukrajnában. Mondjuk az amerikai választások azért alapjaiban átírhatják ezt a forgatókönyvet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!