A magyar rendőrök segítségével kaptak el egy tömeggyilkosságra készülő amerikai lányt

2023. július 27. 17:33

Ezzel párhuzamosan Magyarországon a lány levelezőpartnerét sikerült elkapni.

2023. július 27. 17:33
FBI. An Off-Duty New York City Police Department Ofiicer was shot in the 75th Precinct on Ruby Road in Brooklyn, New York, New York, United States on February 4, 2023. Agents from the FBI and the Joint Terrorism Task Force gather on the scene.

Az FBI-nak sikerült elkapnia egy alabamai fiatal lányt, aki iskolai lövöldözést tervezett – írta meg a Blikk.

A lap arról is tájékoztatott, hogy a Nemzet Nyomozó Iroda munkatársai nagyon komoly segítséget nyújtottak az FBI-nak. A magyar nyomozók jelzését követően az amerikai különleges ügynökök azonnal megjelentek a 22 éves S. R. P.-hez és bevitték a Mobile városában található szövetségi irodába.

Így derült ki az eset

A magyar nyomozók egy internetes csevegőprogramon, (a discordon) történt beszélgetés alapján szűrték ki a borzalmas bűncselekményre készülő lányt – közölte a lap. A fiatal lány levelezőpartnere egy miskolci fiú volt. A 17 esztendős B. Leventét

a TEK munkatársai azért kapták el, mert volt általános iskolájában akart vérengzést elkövetni.

„Leventével kapcsolatban most is csak azt tudom mondani, hogy nem gondolta komolyan, amiket leírt, soha nem bántott volna ártatlan gyerekeket. Édesanyja és rokonai mellette állnak és tartják a lelket a jelenleg is javítóintézetben lévő fiúban” – közölte dr. Lichy József, a fiú védőügyvédje.
A lap információi szerint a lány még uszította is Leventét, aki a végén már azt is képes volt leírni, hogy édesanyjával és óvodásokkal is végezni akar.

Nyitókép: KYLE MAZZA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 30. 14:22
A csóró srácot oda küldenem: ott lövöldözhet kedvére ...itt ne tegye ...
kizokkentido
2023. július 28. 14:41
"Leventével kapcsolatban most is csak azt tudom mondani, hogy nem gondolta komolyan, amiket leírt, soha nem bántott volna ártatlan gyerekeket." A jövő heti lottószámokat meg tudná adni nekem az ügyvéd úr?
ittésmost
2023. július 28. 11:17
Lány. Nem lehetett szépségkirálynő, bánatában olyat tervezett, amit eddig csak fiúk tettek.
pipa89
2023. július 28. 06:54
A gyerekek ahelyett, hogy gyerekek lehetnének a világ összes terheltségével ömlesztve kerülnek szembe: bántalmazás, erőszak, háború, járvány, bezártság, lelki problémák, életidegenség. Javaslat: munkaterápia. Ha gond van a fejben, a természetben végzett fizikai munka rendet rak a fejekben. A gyerekeket teljesen kuvezették a természetből, márpedig nem ártana, ha koruknak megfelelően az önfenntartás alapjaira is megtanítanánk őket. Szégyen, hogy veszni hagyjuk elődeink tudását, kiszolgáltatjuk őket a buldózerszerűen működő virtuális világnak. Minden lehetséges eszközzel fel kellene őket vértezni, hogy megtartsuk őket a való világban, a jövőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!