Hidegkuti: Prigozsin számára egy táviratos szívroham félre van téve

2023. június 27. 07:42

A szakértő szerint végül sikerült megfékezni a fegyveres lázadást, így nem következtek be olyan durva események Oroszországban, amik „potenciálisan benne lettek volna”.

2023. június 27. 07:42
null

„Úgy lehetett ez a megállapodás, hogy oké, mindennek vége, elveszted a bizniszeidet és a hadseregedet, elmész külföldre, cserében megtarthatod az életed” – mondta az Ultrahang You Tube-csatornának a szombati Lukasenka-Prigozsin tárgyalásról Hidegkuti Konstantin Oroszország-szakértő, a Moszkvatér.com szerzője.

Azt Hidegkuti nem tartja valószínűnek, hogy Fehéroroszország vagy Dél-Amerika helyett zsidó származása okán Izraelbe is alijázhat a Wagner-vezér, mert nem hiszi, hogy „örömmel fogadnák Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben”.

A szakértőt megkérdezték arról is, hogy akkor mi történik Sojguval? A hadügyminiszterrről bár felröppent, hogy lemondatják, egyelőre nincs új információ,

Peszkov szóvivő pedig a szombat esti megállapodásról azt mondta: személyi kérdésekről nem esett szó.

Hidegkuti emlékeztetett: Sojgu a kilecvenes évek eleje óta, a Jelcin-korszak óta része az orosz államigazgatásnak, sok hatalomváltást átvészelt, ráadásul alapítója az Egységes Oroszország jelenlegi kormánypártnak is, így nem egyszerű őt elmozdítani – bár kétségtelen, hogy a közelmúltbeli események akár még alkalmat is adnának Putyinak erre.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy mennyire pikáns, hogy az a Lukasenka tárgyalta le Prigozsinnal a feltételeket, aki három éve nyáron az országába beszivárgó wagnereseket fogott el a 2020 augusztusi elcsalt belarusz elnökválasztás előtt. Mindenesetre Hidegkuti szerint összességében hatékonyan sikerült megfékezni a fegyveres lázadást, így nem következtek be olyan durva események Oroszországban, amik „potenciálisan benne lettek volna”.

Prigozsin számára egy táviratos szívroham félre van téve” – tette hozzá Hidegkuti a közeljövőről. „Ennek a megállapodásnak az mindenképpen egy ki nem mondott eleme, hogy Prigozsin kivonul az orosz politikai életből” – mondta.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Subi
2023. június 27. 17:53
Minél előbb kapja meg ez a kis piti tolvaj, majd bűnöző, zavarosban meggazdagodott áruló.
gróf Mindenyssa Zdenko
2023. június 27. 11:09
„Úgy lehetett ez a megállapodás, hogy oké, mindennek vége, elveszted a bizniszeidet és a hadseregedet, elmész külföldre, cserében megtarthatod az életed” Ez nem biztos, hogy így volt. "Ugyanakkor tudtuk és tudjuk, hogy a csoport katonáinak és Wagner parancsnokainak túlnyomó többsége is Oroszország hazafija, népük és az állam iránt elkötelezett. Ezt bizonyították a harctéren tanúsított bátorságukkal, Donbassz és Novorosszia felszabadításával. Sötétben próbálták felhasználni őket harcostársaik ellen, akikkel együtt harcoltak az országért és annak jövőjéért. Tehát az események kezdetétől fogva, véleményem szerint, lépéseket tettek annak érdekében, hogy elkerüljék a nagy vérontást. Időbe telt az is, többek között azért, hogy azok, akik hibáztak, esélyt kapjanak arra, hogy észhez térjenek. Köszönet azoknak a katonáknak és a Wagner-csoport parancsnokainak, akik elfogadták az egyetlen helyes döntést, hogy nem vesznek részt a testvérgyilkos vérontásban. Megálltunk az utolsó sorban. Ma lehetőségük van arra, hogy folytassák szolgálatukat Oroszországban, a védelmi minisztériummal vagy más biztonsági szervekkel szerződve, vagy visszatérjenek családjukhoz és barátaikhoz. Aki Fehéroroszországba akar menni, az megteheti. Ismétlem, a választás mindannyiuk kezében van. De biztos vagyok benne, hogy ez Oroszország harcosainak választása lesz, akik felismerték tragikus hibájukat." Eközben: A fegyveres lázadás tényével kapcsolatos büntetőeljárást lezárták - közölte az orosz FSZB. Az orosz védelmi minisztérium: "Wagner PMC egységeitől az Orosz Föderáció Fegyveres Erőihez történő nehéz haditechnikai eszközök átadásának előkészítése folyamatban van.
szürkeSzarvas
2023. június 27. 10:39
A belpesti zsidaink-a Gábor Gyurival az élen-már majd' demokratának kiáltották ki,mert mint zsidó,rokon is-es a Talmud szelleme működik közöttük. (Lényeg-a vérségi kapcsolat.)
pipa89
2023. június 27. 10:35
Ki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!