Súlyos, de stabil XVI. Benedek állapota – gyűlik a tömeg a Szent Péter téren

2022. december 30. 17:08

Nem tudni órai vagy napjai vannak-e hátra a nyugalmazott pápának.

2022. december 30. 17:08
null

Imával kíséri a katolikus világ XVI. Benedek emeritus pápát életének utolsó stádiumában. A Vatikán falai mögött elzárva élő Ratzinger állapota továbbra is súlyos, de tiszta tudattal és nagy lelki nyugalommal készülődik az utolsó órákra – hangzott el a Hír TV Híradójában.

A sajtóhírek szerint egyre több hívő jelenik meg a Szent Péter téren, hogy

Jánosi Dalma, a csatorna római tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy azt nem tudni, hogy órái vagy napjai vannak-e hátra az egykori egyházfőnek, mert a Szentszék nagyon szűkszavúan nyilatkozik minderről. 

Nem tudni órai vagy napjai vannak-e hátra a nyugalmazott pápának

A tudósító arra is kitért, hogy a Vatikánban fokozódik a rendőri jelenlét, és egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz a pontos forgatókönyv, ha a nyualmazott pápa meghal. „Annyi viszont ismert, hogy XVI. Benedek már 2020-ban rendelkezett arról, hogy földi maradványait a Szent Péter Bazilka alatt található kriptában helyezzék örök nyugalomra” – hangzott el. Jánosi Dalma hozzátette, hogy azt is tudni lehet mindemellett, hogy a temetési szertartást Ferenc pápa fogja majd celebrálni.

A Hír TV tudósítását alább tekintheik meg:

Nyitókép: BERNARD JAUBERT / ONLY WORLD / ONLY FRANCE VIA AFP

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. december 31. 08:20
Fontos megjegyezni,hogy nincs olyan hogy valaki - nyugalmazott pápa-! Ebből egyenesen következik,hogy ha két pápa van mint most,akkor nincs pápa! Logikus,érthető?
Tommaso
2022. december 30. 18:43
Súlyos, de stabil XVI. Benedek állapota – gyűlik a halálváró tömeg a Szent Péter téren.
Szeredai
2022. december 30. 18:03
Tegnap Pelé, nemsokára Benedek. Nem kellene a sajtónak közvetíteni az utolsó napokat. Ízléstelen, alja munka.
fado
2022. december 30. 17:44
Ha hitt Úr Jézus Krisztusban, mint személyes megváltójában, aki a golgotai kereszten az ő bűneiért is gyötrődött, és kifizette a bűnének a büntetését, nos akkor örök élete van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!