„Sok orosz–amerikai tárgyalás folyik a háttérben” – Nógrádi György szerint egyre többen szorgalmazzák a békét

2022. november 11. 12:50

Ha most republikánus győzelem lesz, akkor elkezdődhetnek a béketárgyalások, ha nem, akkor majd két év múlva – fogalmazott a szakértő.

2022. november 11. 12:50
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a HírTV Háború Ukrajnában című műsorának vendége. A téma az amerikai félidős választás háborúra gyakorolt hatása, valamint a herszoni kivonulás volt. 

Ha most republikánus győzelem lesz, akkor elkezdődhetnek a béketárgyalások, ha nem, akkor majd két év múlva

– fogalmazott Nógrádi György. Hozzátette: az amerikai félidős választások eredményétől függően az amerikai elnök hatáskörét be lehet korlátozni. A szakértő azt is kiemelte, hogy Európa nem bír ki még két évet, a németek 54 százaléka azt nyilatkozta, hogy nem tudják fizetni a számlákat.

Nógrádi szerint sok orosz–amerikai tárgyalás folyik a háttérben, ami nem kap sajtónyilvánosságot. Ezek a fegyverkorlátozásokról szólnak. Az oroszok amerikai hadifoglyokat adtak ki, természetesen ellenszolgáltatás jegyében – tette hozzá a szakértő.

A herszoni kivonulásról elmondta, az oroszok úgy értékelték, hogy a Dnyeper folyón nehéz odajuttatni az utánpótlást, az ott lévő katonák ki lennének szolgáltatva, így ez hatalmas emberveszteséggel járna. 

Nógrádi emlékeztetett, egyre többen szorgalmazzák a békét, a Türk Tanács valamennyi országa és az Arab Liga 22 tagja is szeretné, ha tűzszünet lenne.

A teljes adást itt nézheti vissza:

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. november 11. 16:35
Ukrajna a hazájáért harcol, abba nem szólhat bele senki, hogy békét kössön számára hátrányosan - ha meg akarja védeni az erőszakos behatolóktól a hazáját az a szuverén joga - pl. Orbán sem engedi be a migránsokat, pedig azok nem elfoglalni és gyilkolni akarnak, csak jobban élni! A rohadt orosz leigázni akar és tömeggyilkol irtja az embereket.
Józsi6
2022. november 11. 15:00
"Sok orosz-amerikai tárgylás folyik a háttérben." - amióta megnézték Orbán berlini interjúját.
Vakfolt
2022. november 11. 14:27
Sokat szelídült nógrádi ropibá véleménye az oroszokkal kapcsolatban..
hlaci83
2022. november 11. 14:24
Pár napja azt nyilatkozta, hogy nagyon aggódik, mert eddig nem fordult elő olyan, hogy nem le legyen forródrót az USA és Oroszország között. De most igen. Aztán mégsem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!