Szánthó Miklós: A keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra

2022. augusztus 07. 12:51

Az Alapjogokért Központ főigazgatója pár nappal Orbán Viktor után és pár órával Donald Trump előtt szólalt fel a rendezvényen.

2022. augusztus 07. 12:51
null

A keleti és a nyugati szocializmus is veszélyt jelent a biztonságunkra – fogalmazott Szánthó Miklós a CPAC Texason. „Alapjaiban átalakuló világunkat vagy egy újfajta, zavaros szocializmus fogja uralni – jöjjön az akár keletről, akár nyugatról –, vagy mi, konzervatívok” – mondta el Szánthó Miklós a CPAC Texason Dallasban. Az Alapjogokért Központ főigazgatója pár nappal Orbán Viktor után és pár órával Donald Trump előtt szólalt fel a rendezvényen.

A budapesti CPACHungary-t is megrendező Központ vezetője kiemelte:

a mostani háborús helyzetből az egyedüli kiút a béke, de ehhez jobboldali győzelmekre van szükség világszerte.

„Csak a jobboldal tudja garantálni a nemzet biztonságát, méltóságát, a józan észt és a realista külpolitikát. Ezért kell közösen együtt dolgoznunk, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát, a nemzeti erők nemzetközi összefogását” – tette hozzá Szánthó.

Szánthó Miklós emlékeztetett arra, hogy a magyarok első kézből ismerik a kommunizmus bűneit. „Ez volt az eredeti eltörlés kultúrája, azaz a ’cancel culture’, felszteroidozva” – mondta, majd emlékeztette, hogy „a kommunista nem vész el, csak átalakul. Ezért ki kell mondanunk: amit progressziónak nevezünk, azt inkább igazi nevén kell hívni: marxizmus”.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, hogy három évtizeddel azután, hogy Közép-Európa felszabadult a kommunista elnyomás alól, ismét a szocializmus fenyegetésével kell szembenéznünk.

30 évvel a vasfüggöny leomlása után rá kellett jönnünk, hogy egy újfajta marxizmus áll a nyugati civilizáció leigázásának küszöbén, és ismét támadást tervez a szabadságunk ellen”

– figyelmeztetett.

Szánthó külön aláhúzta, hogy az újbaloldal társadalomromboló törekvéseinek súlyos biztonságpolitikai következményei is vannak. A baloldal arra törekszik, hogy a politikai korrektség jegyében átírja a történelmet, lerombolja a nemzeti büszkeséget, a családot, és elszakítsa a nyugati társadalmakat kulturális gyökereitől. „Lerombolnák nemzeti tartásunkat, így a Nyugat stratégiailag meggyengül és lényegében védtelen marad a külföldi fenyegetésekkel szemben” – mondta, kiemelve, hogy ez különösen élesen nyilvánul meg most, mikor katonai agresszió indult Ukrajna ellen.

Az Alapjogokért Központ és a CPAC-et szervező Amerikai Konzervatív Unió együttműködése évekre nyúlik vissza. Az első amerikai CPAC-et 1974-ben rendezték, Európában az elsőt, a CPACHungary-t – a Központ és az ACU együttműködésében – idén Budapesten tartották.

Kép forrása: Facebook

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagymester B.
2022. augusztus 07. 21:47
A kommunista célkitűzések megvalósításának legzseniálisabb húzása hogy kapitalista díszletek mellett pusztítják el azon értékeket, amit a szocializmus útján nem sikerült. A kapitalizmus csak a kommunista jövő egy köztes fázisa. Talán ez mostanra kezd látszani is. A folyamat egy pillanatra sem szakadt meg. Csak a felületes szemlélő részére nem volt látható. De Lehet ez erős volt a mandi fórumra...
Bell & Sebastian
2022. augusztus 07. 17:22
Kétségkívül jó beszéd, alaposan becsomagolva, mint a szülinapi meglepi. Az ember bontogatja, bontogatja, papírhegyek, egyre kisebb dobozok, csak nő az izgalom, és végre, jön a legutolsó. Vajon mi lapul benne? Csak nem egy transzatlanti együttműködés? Ami úgy hiányzik ide Európába, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
Armageddon
2022. augusztus 07. 17:13
A hózentrógeres mikike is fellépett az ottani balettben?
Lajoss
2022. augusztus 07. 17:02
Idén,eddig 2 milliárd közpénzt kapott ez a sóhivatal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!