Az Instagramon magyarázkodik az UEFA, amiért nem engedte a szivárványos kivetítést

2021. június 23. 15:17

Amint írják, a szervezet számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem az elköteleződés jele egy sokszínű társadalom mellett.

2021. június 23. 15:17
null

Amint arról korábban beszámoltunk, a müncheni városi tanács mind a hat frakciója – a civilekkel egyetértve – arra kérte a város polgármesterét, hogy szivárványszínben „tündököljön” az Allianz Aréna a csoportmeccs ideje alatt. München polgármestere, Dieter Reiter is szivárványos stadiont akart, majd szégyenteljesnek nevezte az UEFA döntését, miszerint a szervezet nem engedi az a szivárványos stadion-kivilágítást

Most az európai futballszövetség a hivatalos Instagram-oldalán közölt egy posztot, amelyben a logójukat szivárványosra cserélték, és reagáltak korábbi, fent említett döntésükre is.

Az UEFA büszkén viseli a szivárványt 

– kezdi posztját a szervezet. 

Az UEFA szerint ez egy olyan szimbólum, ami megegyezik a szervezet alapértékeivel és azzal, amiben hisznek, úgymint egy igazságosabb, egyenlőbb, toleránsabb társadalom. 

Az európai futballszövetség szerint sokan félreértelmezték a müncheni aréna kivilágításával kapcsolatos döntésüket, ami mögé sokan politikai motivációt képzeltek. Szerintük pont ellenkezőleg, a müncheni polgármester kérése volt önmagában politikai indíttatású, hiszen éppen a magyar válogatott németek elleni meccsére időzítették volna.

Az UEFA számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem az elköteleződés jele egy sokszínű társadalom mellett 

– zárja a bejegyzést a szervezet. 

 

Kép forrása: UEFA Instagram

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. július 24. 13:03
térdeljetek! az való nektek csicskák.
youngboy
2021. június 24. 13:26
Szégyelld magad UEFA!
olajfa1
2021. június 24. 11:51
Ezt még meg is kell magyaráznia az UEFA-nak? NA EZÉRT ERŐSZAKOS FASISZTÁK A LIBBANCS HOMOFÓB BUZERNYÁKOK!
KláraH
2021. június 24. 01:54
Mekkora lehetett a félelem, ha mindezeket be kellett vetni.... döbbenet,----- és megható volt, ahogy hallani lehetett a ria, ria, Hungáriát. És az eső miatt a bajorok szépen hazamentek (az eső elmosta a szivárványt), a magyarok meg elázva ott maradtak. Talpon! Nekik is köszönet! Jó utat hazafelé! Itthon minden jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!