Bemutatkozott Banglades első transznemű híradósa

2021. március 09. 07:55

A Guardian szerint Tashnuva Anan Shishir reményt ad az ország LMBTQ közösségének.

2021. március 09. 07:55
null

Első műsora végén elsírta magát Banglades első transznemű híradósa, Tashnuva Anan Shishir – írja a The Guardian. Hozzátették: a 29 éves nő fizikai erőszakot, és öngyilkossági kísérletet túlélve jutott el eddig, amivel a portál szerint reményt ad az ország LMBTQ közösségének.

A Guardian szerint a dél-ázsiai országban körülbelül 1,5 millió transznemű ember él, akik „súlyos diszkriminációnak és zaklatásnak” vannak kitéve. Hangsúlyozták, hogy Shishirt sem fogadták el a saját közösségében, négyszer kísérelt meg öngyilkosságot, végül elmenekült otthonról, majd megkezdte a hormonterápiát és ő az első transznemű Bangladesben, aki közegészségügyi szakra jár.

A Guardian emlékeztet: bár a kormány engedélyezi, hogy a transznemű emberek önálló nemként azonosítsák magukat és szavazzanak, eközben még érvényben vannak az azonos neműek közti szexuális kapcsolatot büntető régi törvények is.

A Boikshani TV szóvivője szerint ők fel vannak készülve rá, hogy a konzervatív nézőknek nem fog tetszeni Shishir szereplése, de a csatorna ennek ellenére történelmi lépésnek nevezte, hogy transznemű híradósuk is van. Shishir azt mondta, hogy más tévékhez is jelentkezett korábban, de folyton elutasították.

Fotó: MTI (illusztráció)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. március 09. 09:57
Csodálatos, őszinte és progresszív lépés, a fejlődő Banglades már előrébb tart! Mi csak a hátukat nézhetjük, amint elsuhannak mellettünk! Én azért szívesen belenéznék Velkovics Vilmos gatyájába, ki tudja mit talál benne az ember.
Hannibal
2021. március 09. 09:30
Eltévedt szegény. Kicsit keletebbre, Kambodzsa, Thaiföld térségében van ennek hagyománya, de a kőmuszlim Bangladesben nem jósolok neki nagy jövőt...
vastaps
2021. március 09. 09:26
...osszezavarodtam , ez a leny akko' szereti markolni' a mikrofont ,vagy undorodik a mikrofontol ?? Vagy...
Rideg Planeta
2021. március 09. 09:20
Nem hiszem el, hogy abban az országban ahol gyerekekek milliói élnek rabszolga sorsban és akik a sok világféltő , drogozgató, henyélő, gender libsinek gyártyák a kütyüket ez a legfontosabb hír ami eljut a világsajtóba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!