Ismét megpróbálkozhat Hidvéghi jelölésével a Néppárt

2019. október 18. 15:57

A fideszes politikus a LIBE Bizottság alelnökévé való megválasztását júniusban egyszer már megakadályozták a baloldali és liberális pártok.

2019. október 18. 15:57

A Euronewsnak több európai parlamenti forrás is megerősítette, hogy az Európai Néppárt frakciója hétfőn ismét megpróbálkozhat  Hidvéghi Balázs a LIBE Bizottság alelnökévé való megválasztásával.

A fideszes politikus megválasztását júniusban egyszer már megakadályozták a baloldali és liberális pártok, amelyek „egészségügyi karanténnal” gátolnák a Fidesz politikusainak pozíciószerzését a parlamentben. A Fidesz és Hidvéghi Balázs irodája nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Júniusban jelölte Hidvéghit az alapjogokkal és a demokrácia védelmével foglalkozó LIBE Bizottság harmadik alelnökének a Néppárt, a Zöldek azonban ellenjelöltet állítottak, Damien Careme francia EP-képviselő személyében. Ezt egyébként csak a szélsőjobboldali frakció politikusaival szemben tették meg más bizottságokban. A Néppárt akkor nem ment bele a kockázatos szavazásba, inkább a döntés elhalasztását kérték.

(Euronews)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. október 19. 07:05
Vicces lenne ez a tetű a Libe Bizottság alelnökeként...
a ló néz, a csikó lát
2019. október 18. 16:20
Szánalmas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!