Robbantani akart egy férfi Németországban, őrizetbe vették

2018. augusztus 22. 11:51

Az orosz állampolgárságú szélsőséges iszlamista feltételezett társát tavaly fogták el Marseille-ben.

2018. augusztus 22. 11:51

Robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek szerdán Berlinben egy orosz állampolgárságú szélsőséges iszlamistát – közölte a német szövetségi legfőbb ügyészség.

A 31 éves férfit egy terrorelhárító rendőri egység bevetésével fogták el, és házkutatást tartottak otthonában. Az orosz állampolgárt egy franciaországi nyomozással összefüggésben vették őrizetbe, feltételezett társát tavaly áprilisban fogták el Marseille-ben, lakásában három kilogramm TATP típusú robbanóanyagot és lőfegyvereket találtak.

A legfőbb ügyészség szerint a Berlinben őrizetbe vett férfi Németország területén akart robbantásos merényletet elkövetni, célja az volt, hogy  a lehető legnagyobb számban öljön meg vagy sebesítsen meg embereket.

 

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tom hagen
2018. augusztus 22. 13:19
Majd jön a Migration, Amnesty, Open... aztán jól szabadlábon védekezhet... s még kártérítést is kap.
3M..
2018. augusztus 22. 12:55
Állítólag nagyon nehéz gyermekkora volt. Szebb Jövőt!
ZolieM
2018. augusztus 22. 12:30
Álprobléma.
Máris Ottokár
2018. augusztus 22. 12:27
Felháborítóan intoleráns, iszlamofób viselkedés! Ilyesmi nem történhetne meg egy művelt, ojropéer, demokráciában! Az orosz állampolgárságú férfi természetesen csakis a vallása parancsának kívánt engedelmeskedni, ahogy az jó muszlimhoz illik. A teljesség igénye nélkül néhány passzoló rész a Koránból: Q8:60 (bármilyen fegyver használható a hitetlenek terrorizálására), Q9:5 (valahányszor lehetőség adódik, gyilkolni kell a hitetleneket), Q9:123 (a szomszédságban élő -- hehe, most már tényleg szomszédok lettek -- hitetlenek elleni háborúzás parancsa), Q22:19 (ez konkrétan a pokolgépes robbantást írja elő, de a forró víz vagy sav is használható Allah kegyéből)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!